After-blog over een verrassing

0
38

Toen ik gisterenmorgen n.a.v. van wat er op die dag, 19 november, eerder gebeurde een blog maakte, kwam spontaan (ik had het niet vooraf bedacht) meteen ook uit mijn toetsenbord rollen dat het mijn verjaardag was. Even aarzelde ik nog: werd dat niet te persoonlijk? Paste dat wel op dit Spinoza-blog? En ik vier toch al vele jaren mijn verjaardag niet meer (behalve dan dat ik een paar felicitatiekaartjes, telefoontjes en e-mailtjes ontvang van familieleden en goede bekenden)? Mijn aarzeling was echter kort vanuit de overweging dat ik niet minder ben dan andere modi… En – 'klik' – daar stond mijn blog.

En zie, daar kwamen felicitaties via reacties op het blog en de e-mail. Leuk! Blijmakend. Maar het leukste kwam 's avonds. We hadden de bijeenkomst over de Ethica met leden van de Spinoza Kring Limburg. Ook dat illustreert nog eens dat, toen we een datum zochten voor de volgende bijeenkomst, ik mijn verjaardag niet als hindernis zag, want die vier ik immers niet.

Maar zie, deelnemer aan de SKL Jasper von Grumbkow uit Landgraaf had dat blog gezien, kocht een fles wijn, maakte een etiket waarop hij mijn portret over dat van Spinoza photoshopte met 'caute' erboven (om te waarschuwen voor als ik de fles leeggedronken zou hebben…) en gaf de anderen de gelegenheid op de achterzijde hun handtekening te plaatsen, zodat het een cadeautje van de hele groep werp! Een foto van de blije ontvanger-met-cadeaufles rondde alles af. En zo werd voor het eerst sinds jaren mijn verjaardag op een leuke manier gevierd. Dank Jasper voor die aardige attentie.