afscheid oude werkgever…en nieuwe start

0
569

A.s Maandag begin ik bij deze  nieuwe werkgever

Dus moest ik een afscheidstekst schrijven voor het intranet van de GGZ-instelling, mijn huidige werkgeve

20 Februari is er dan een afscheidsreceptie, van 16.00 uur tot ca 17.30 uur: Einde aan een mooie periode van pionieren.

Maurice Wasserman neemt afscheid van Mondriaan

28 augustus 2006 begon ik als ervaringsdeskundige in het ‘pilotteam’ FACT Hoensbroek onder leiding van Johan Stotijn. Het FACT concept was toen nog relatief nieuw. Het was dus voor iedereen pionieren geblazen. Voor mij was het dubbel pionieren, omdat de functie Ervaringsdeskundige nog in de kinderschoenen stond.

Van relatief ‘groentje’ heb ik me uiteindelijk weten te ontwikkelen tot professioneel ervaringsdeskundige.
Ik maakte me in de loop der jaren veel kennis eigen over het begrip ‘Herstel’en ‘Herstelondersteunende Zorg’. Kennis die ik opdeed bij het Landelijke HEE-team van het Trimbos-Instituut.

Na de pilot in Hoensbroek werd ik tijdelijk gekoppeld aan alle 6 bestaande teams in Parkstad. Dit bleek geen gelukkige keuze. Mijn tijd en aandacht werd te zeer versnipperd. Uiteindelijk werkte ik 3 jaar met veel plezier, tot heden, in wijkteam Heerlen-Centrum.

Naast het werk in de wijkteams heb ik het zelfhulp initiatief (herstelwerkgroepen) binnen Mondriaan mee opgezet. Dat dát nu staat, beschouw ik als een mijlpaal. Ook heb ik die jaren mee gewerkt aan de implementatie en versterking van ervaringsdeskundigheid binnen Mondriaan. Ik hoop dan ook oprecht dat nieuwe ervaringsdeskundigen het wat makkelijker krijgen dan dat ik het had in de pioniersfase. En natuurlijk schreef ik al mijn werkzame jaren met veelplezier columns voor de bedrijfsbladen.

Zelf ga ik verder met werk bij Relim. Een nieuwe uitdaging: Ik vind het belangrijk dat ik daar meer met het gezonde stuk van mensen aan de slag kan. Binnen de psychiatrie ligt mijns inziens de focus toch nog te veel op ziekte. Naast de werkzaamheden bij Relim blijf ik ook lesgeven in ‘herstel’ en ‘herstelondersteuning’ via een trainingsburo, Zuyd Hogeschool en andere opdrachtgevers

Ik wil iedereen bedanken voor de fijne samenwerking en wellicht tot ziens!

Maurice

 
_____________________________________________________