4 mei 2010 TTP-Performance van Joseph Semah

0
25

Op 24 april 2010 had ik weer eens een uitgebreid blog over een project van filosoof-kunstenaar Joseph Semah. Op de herdenkingsavond van 4 mei zou om 22:30 uur op het Observatorium van het Amsterdamse Felix Meritis weer een reading-performance van Joseph Semah gaan plaats hebben.

Twaalf Amsterdammers, hun hoofd verborgen in kartonnen dozen, zouden in het Arabisch, Duits, Nederlands, Russisch enz. hardop lezen uit Spinoza's Theologisch-politiek traktaak.

Het duurde een hele poos voor de opnamen ervan op Youtube werden geplaatst. Maar toen Felix Meritis dat eindelijk op 23 november 2010 deed, vergat men een verwijzing naar Spinoza en diens TTP, te vermelden. Ik gaf dit door aan Joseph Semah.

Intussen is die informatie eraan toegevoegd en kan ik de video in dit blog binnenhalen. Er staat daar nu te lezen: "The action is based on Baruch Spinoza, Tractatus Theologico-Politicus; the text was read in Latin, English, Hebrew, Arabic, Dutch, French, Russian, Turkish and German languages. The Felix Meritis motto, Connecting Cultures, was the central theme."  
De rest van de toelichting volgt hierna.