32 mei 1972: fan, en allemaal zo’n dinge

0
67
 ajax mauriceje

Nuth, 32 mei 1972:

Dat was juiggen gisteren, tenminste voor mij. Twee mooie gools van Kruijff , in de 48e en de 78e minuut waren genoeg om Inter Milaan (uit italieland)te verslaan. Ik mocht gisteravond weer opblijfen. Om 18.00 uur moest ik gisteren dan wel mijn betje in, maar om 20.00 uur mocht ik er weer uit om te kijken naar de telefiesi. Elke europakubwedstrijd van mijn clup mag ik trouwens met mijn pap, mam en broers kijken. Mijn zus is eem mijsje dus, die kijkt nooi.l

Ik find het wel jammer voor mijn vader dat ik geen Feyenoord-fan ben, want hij is Rotterdammer. Maar ja, hij juichtte ook wel bij de doelpunten gisteren. Dus hij zal ook wel blei zein.
Zo meteen ga ik naar school, de meester is ook ajax-van, dus het zal wel allemaal mee vallen vandaag.


Ik zou nooit meester willen zijn, ik vraag me wel eens af of hij het niet rod vindt om al die proevwerken na te kijken.
Dit weekend ga ik met mijn vader weer vissen. Hij is de beste visser van Nuth en omstreken.

Zondag moet ik weer handballen. Ik vind handballen wel leuk. In onze familie zit iedereen op handbal.
In mijn dromen zou ik natuurlijk t liefst profvoetballer worden bij Ajax. Dan zou ik het leuk vinden om in de finale tegen een Duitse clup te skoren.
Wand ik vind Duitzers een beetje vregge mensen en ik vindt het stom dat ze oorlog hebben gemaakt.

Ik ben blij dat ik nog niet groot ben. Want het leikt me niks om de hele dag te werken. Grote mensen hebben geen tijd om te knikkeren, ook zie je nooit stoeprandje spelen. Mijn pap heeft in de meinen gewerkt. Nu werkt hij nog een jaartje op DSM en daarna krijgt hij gelt van de reegeering en kunnen we nog vacer gaan fissen. Hij zegt dat meneer Dreez daarfoor gesorgd heeft

Ik wort later geen meinwerker. Dat mag ik ook niet van mein vader. Hij zegt dat meinwerkers slaaven waren. Ik snap dat niet want in films zijn slaaven altijd zward. Maar grote mensen spreek ik niet tegen. Dat heb ik zo geleert van de meester op sgool.

Misschien wordt ik verpleeger en dan trouw ik met een verpleegster. Wand die zijn alteid aardig in het ziekenhuis.
Maar ik heb ook wel peg als verpleger, wand dan kan ik ajax niet alteid kijken. Er worden ook altijd mensen op zondag ziek als Ajax voetbalt. Maar misschien moet ik dan maar vrijpakken, ik hoop maar dat dat gaad.

Nog even wat snoep onder mijn kussen verstoppen en dan ga ik me aankleden. Mama zal wel Brinta klaarmaken en dan loop ik naar school.

Ik ga fandaag lekker opscheppen tegen Rik. Die is fan fan PSV. Die winne dus nooit een kup.


* 33 mei moet ik, auw, naar de schooltandarts.

_____________________________________________________