Tips voor een goed datingprofiel: zo vergroot je jouw kansen in de datingwereld

0
5434

Heb je verschillende dates gehad, maar nog niet de ware gevonden? Wees niet getreurd, want het wereldwijde web biedt gelukkig genoeg kansen. Tegenwoordig bestaan er verschillende datingwebsites waar je in contact kunt komen met leuke mannen en vrouwen. Iedereen heeft hetzelfde doel: de liefde vinden. Je wilt natuurlijk wel een positieve indruk maken met je datingprofiel. Gebruik de tips in dit artikel om jouw kansen in de online datingwereld te vergroten.

Tip 1 – Kies een goede datingwebsite

Ten eerste is het zeer belangrijk om een goede datingwebsite uit te kiezen. We raden aan om vergelijkingsdatingwebsites goed door te lezen. Of misschien heb je wel een aantal vrienden die ook in de online datingwereld actief zijn. Helaas draait het bij veel datingwebsites en apps om seks. Voor een serieuze relatie kun je het beste lid worden van een drukbezochte website met veel leden en positieve beoordelingen. De volgende vijf websites krijgen bijvoorbeeld goede recensies:

  • Parship
  • Lexa
  • Elite Dating
  • Flirt
  • 50Plusmatch

Datingapps

Diverse websites hebben inmiddels ook apps voor de smartphone geïntroduceerd, zoals Parship. Ideaal wanneer je even snel wil kijken of er al een match is. Ook Tindr is een populaire app die zeer bekend is in de datingscene. Om je kansen op de liefde te vergroten zou je eventueel een Tinder Plus en Tinder Gold abonnement kunnen afsluiten. Voor een klein bedrag per maand kun je sneller swipen en eindeloos matchen, ook internationaal.

Maak van jouw profiel een mooi visitekaartje

Op een datingsite zijn soms honderden mannen en vrouwen actief. Maar hoe val je op? Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen slechts een paar seconden nodig hebben om iemand te beoordelen. Beschouw een profiel op een datingsite dan ook als een soort visitekaartje. Het bepaalt de eerste indruk die iemand van jou heeft. Sterker nog, wie weet sla je dankzij een goed profiel wel jouw droomman of droomvrouw aan de haak. Genoeg reden om voldoende aandacht te besteden aan het profiel!

Wees aantrekkelijk en uniek

Op datingwebsite moet je jezelf als aantrekkelijk en uniek presenteren. Wat maakt jou anders dan al die andere profielen op de datingsite? Hoog tijd om aan de slag. Ga er even goed voor zitten en schrijf al jouw bijzondere eigenschappen eens op een papiertje of in Word.

Tip 3 – Bedenk een gebruikersnaam die nieuwsgierig maakt

Er zijn verschillende manieren om jouw account op een datingwebsite zo opvallend mogelijk te maken. In feite begint het al bij de gebruikersnaam. Denk hier goed over na, want de naam is het eerste wat anderen te zien krijgen. Verzin een creatieve naam die bij je persoonlijkheid past en gebruik desnoods een beetje humor. Een naam mag ook best een beetje spannend of provocerend zijn. Daarmee trek je namelijk de aandacht van potentiële dates.

Een citaat doet het altijd goed

Probeer namen die refereren naar controversiële onderwerpen echter te vermijden, want dit kan juist afstotend werken. Citaten uit bekende films of muzieknummers doen het juist wel weer heel goed. Wie weet kom je door jouw profielnaam met een quote wel in contact met iemand die dezelfde interesses heeft. Bovendien heb je meteen iets om over te praten!

Tip 4 – Kies een mooie en ‘mysterieuze’ profielfoto

Een goede profielfoto is minstens zo belangrijk als de profielnaam. Ook die zien bezoekers van de datingwebsite meteen. Kies voor een foto waar je gezicht duidelijk op te zien is. Je hoeft daar echt geen dure camera voor te gebruiken, want tegenwoordig leveren ook smartphones geweldige kwaliteit. Ook bij een foto is het belangrijk om mensen een beetje nieuwsgierig te maken.

Wees een beetje mysterieus

Maak een foto waarop je er aantrekkelijk uitziet, maar laat nog iets aan de verbeelding over. Mysterie werkt veel beter dan meteen je hele lichaam laten zien. Bovendien laat je zien dat je serieuze bedoelingen hebt.

Tip 5 – Prijs jezelf aan met een bijzondere profieltekst

Op een datingwebsite moet je jezelf als het ware ‘verkopen’. Met een interessante profielnaam en een mooie foto heb je de eerste belangrijke stappen gezet, maar je bent nog niet klaar. Op je profiel hoort namelijk ook een tekst waarmee je jezelf aanprijst. Schrijf in korte en heldere bewoordingen op wie je bent en wat jouw uniek maakt. Geef de profieltekst een persoonlijk tintje door er een verhaal van te maken. Het moet ervoor zorgen dat de ander denkt: ‘ik wil meer van hem of haar weten’

Tip 6 – Last, but not least: wees altijd eerlijk

Tenslotte is het zeer belangrijk om altijd eerlijk te zijn. Het gezegde ‘al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel’ bestaat niet voor niets. Je hoeft natuurlijk niet meteen alle persoonlijke zaken te delen, maar een profiel moet altijd authentiek zijn. Eerlijkheid vormt de basis van elke relatie. Vertel bijvoorbeeld geen leugens over je werk of leeftijd. Gebruik daarnaast altijd een recente profielfoto. Niemand wil bij een echte date (onaangenaam) verrast worden!