Welke zonnebrandcrèmes beschermen jouw huid het beste?

0
605

De ultraviolette stralen van de zon kunnen zeer schadelijk zijn voor onze gezondheid, en huidkanker en vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaken. Het veroorzaakt ook staar in de ogen en andere problemen. Om deze effecten te vermijden, moet je je huid tegen de zon beschermen. Een van de beste manieren om dit te doen is het gebruik van zonnebrandlotions of -crèmes die door de Food and Drug Administration (FDA) zijn goedgekeurd.

Spray

Je vindt een grote verscheidenheid aan zonnebrandlotions en -crèmes in drogisterijen, warenhuizen, supermarkten en speciaalzaken. Je kunt ze ook online kopen. Eén soort zonnebrandlotion is een spray. Deze lotions zitten in een pompdispenser die de zonnebrandlotion uitspuit als je op de bovenkant van de dispenser drukt. Je kunt deze lotions zo vaak gebruiken als je wilt. Ze brengen gemakkelijk aan en zijn handig om mee te nemen. Niet alleen ideaal voor op een verre vakantiebestemming, maar ook tijdens een vakantie in je eigen tuin!

Breng de spray met een dun laagje aan

Sprays hebben echter de neiging witte vlekken op je gezicht achter te laten. Dat komt omdat de zonnebrandlotions alcohol bevatten, dat na korte tijd verdampt. Je moet een dun laagje van de lotion op je gezicht aanbrengen en het ongeveer 30 seconden laten drogen voordat je make-up opdoet.

Olie-in-water emulsie

Een andere soort zonnebrandlotion is een olie-in-water emulsie. Deze lotions zijn verkrijgbaar in tubes, flessen, of potten. De olie en het water vermengen zich tot een romig mengsel. Wanneer je het op je huid aanbrengt, laat het geen witte sporen na en droogt snel.

Stick

Een derde soort zonnebrandlotion is de stick. De sticks zijn meestal van siliconen gemaakt. Je wrijft de stick op je huid en veegt hem dan af met een tissue of doekje. Deze sticks zijn handig omdat ze niet opgeschud hoeven te worden zoals de spray en emulsie lotions. Je kunt echter wat jeuk of irritatie krijgen als je te veel van de lotion aanbrengt.

Tip: Kijk goed naar de ingrediënten van de zonnebrandlotion

Om de beste zonnebrandlotion te kiezen, moet je letten op de gebruikte ingrediënten. Zoek naar producten die alleen natuurlijke ingrediënten bevatten. Zoek ook naar producten die een hoge SPF (sun protection factor) waarde hebben. Hoe hoger de SPF-waardering, hoe meer bescherming het product je biedt tegen de ultraviolette stralen van de zon.