Jotta’s eerste KNJV ervaring.

0
419

Gisteren ben ik met Jotta in Veendam geweest voor de KNJV C proef.

Het was de bedoeling dat Lori vandaag een proef zou lopen maar omdat zij later loops werd dan verwacht kon ik nog net op het laatste moment ipv Lori, Jotta inschrijven. Jotta is hier niet voldoende voor getraind maar het leek me goed voor haar om eens mee te maken.

Jotta volgt gehoorzaamheid en heeft een paar keer jachttraining gehad met dummies.
Slechts 1 week geleden zag zij voor het eerst een konijn en een eend. Ik had van Rick en Naomie een tas vol wild meegekregen toen Lori en ik vorige week met Rick op duivenjacht zijn geweest.

Zondag pakte ze geen haas op.
Maandag pakte Jotta geen konijn en geen eend op.
Dinsdag pakte ze voor het eerst het konijn maar nog geen eend. Woensdag mocht ze ipv Lori mee naar de jachttraining, daar pakte ze met aarzeling het konijn en voor het eerst de eend op en kwam ze netjes brengen.
Donderdag had ik weinig tijd en heeft ze eend en konijn één keer uit onze eigen tuin geapporteerd.
Vrijdag moest ik eerst werken en daarna ben ik naar Rick en Naomie gegaan waar ik afgelopen nacht ben blijven slapen. Niet getraind.

Zonder verwachtingspatroon reed ik vanmorgen met Rick naar Veendam. Ik was wel gespannen want het zou toch leuk zijn als het zou lukken, maar ja dan moesten er wel een eend en een konijn geapporteerd worden. En dat is nog niet Jotta's ding.

We begonnen met volgen, los en aangelijnd. Daar was ik niet bang voor, maar het liep niet echt, ik kreeg net een 7.

Daarna vooruit sturen. Zag ik ook niet tegen op alleen was ik bang dat ze niet terug zou komen. ZE GING NIET WEG, een paar meter, dus een 0. Een diploma was dus niet meer haalbaar, helaas.

Toen naar apport te land, ze sprong niet in, ging op commando vlot weg…..en toen…..duurde en duurde het…..even snuffelen……een extra commando….en daar kwam ze met broer konijn naar mij toe ging niet gelijk keurig voor zitten, een 7

Apport uit water, toen de eend gegooid werd sprong Jotta in, ze zwom er naar toe, pakte hem keurig in haar bek en ik moedigde haar vrolijk aan, ik zag de keurmeester en helpers kijken maar dacht, kijken jullie maar, geslaagd is ze toch niet meer dus wat extra commando's en blij doen maakt ook niet meer uit 
Ze kwam uit het water, ging twee meter bij mij vandaan zitten met de eend keurig in haar bekkie, ik riep haar voor, ze pleurde hem voor mij neer en ging ff lekker schudden.
Tja, zij de keurmeester, inspringen is al een 8 en dan blijft er niet veel meer over, een 6

Toen alleen nog af en blijf. Twee minuten flink uit het zicht. Was ik niet echt bang voor. We moesten met twee honden tegelijk.
Binnen twee minuten riep de keurmeester ons terug. We liepen naar hem toe en ik zag Jotta lang uit aan zijn voeten liggen.  Een 0
Ze was van haar plek gekomen, had de andere hond uitgedaagd en was toen aan de voeten van de keurmeester gaan liggen. 

We mochten eerder terug komen omdat de andere hond het zo goed gedaan had en het voor Jotta toch een 0 was.
Ze hadden in het boekje gekeken en vonden het voor een hond van 10 maanden toch knap dat ze bij hun was komen liggen en niet achter mij aangehobbelt was. Ooh, ooh, ooh. Jotta zal daar gek zijn, die wist heus wel dat ze niet achter mij aan mocht komen.

Al met al een flinke belevenis voor ons allebei. Alles waar ik van gedacht had dat het goed zo gaan ging fout en ze kwam toch maar mooi met het konijn en de eend aanlopen. Gekke meid.
Ik zat nu net het verhaaltje nog even terug te lezen en moet er eigenlijk wel hartelijk om lachen. Volgende keer beter.

Ze is helemaal stuk van alle indrukken die ze gisteren heeft opgedaan.

Het was ideaal om bij Rick en Naomie te slapen en zo dicht bij de proef te zijn, mijn bedje was gespreid, mijn lunchpakket stond vanmorgen al vroeg klaar, heerlijk, dus lieverds nogmaals hartstikke bedankt!!!