Jotta, allergisch voor bijen

0
338
Vanmiddag liepen we met Lori en Jotta op de hei. Lori los en Jotta aan de lijn. Op een bepaald moment vlogen er twee bijen om ons heen en gingen op Jotta zitten.
We zagen dat ze gelijk bij haar hoofd geprikt werd, de andere konden we wegjagen. Thuis gekomen bleef ze haar rechterpootje steeds likken en er aan knabbelen. We hebben haar voetjes goed nagekeken en konden niets vinden, bij haar hoofd hebben we een angel weg gehaald met een pincet. Daarna is ze eventjes in slaap gesukkelt.
Toen ze wakker werd ging ze weer heel erg aan haar pootje likken. Ik had mijn zusje aan de telefoon en had het er met haar over. Toen kwam Jotta naar mij toelopen. Ik schrok me kapot. Haar hele koppie was opgezet.
Ik ben naar Edgar gerend en we zijn als de bliksem in de auto naar de dierenarts gegaan die we vanuit de auto gebeld hebben. Daar heeft de dierenarts haar onmiddelijk iets gegeven tegen de zwelling. Naar haar hartje geluisterd en haar getemperatuurt, dat was gelukkig goed.
We zijn een minuut of twintig gebleven zodat de dierenarts zeker wist dat de zwelling afnam. 'k Heb er thuis een foto van gemaakt en toen was het dus al minder. Het arme wijfie.

We hebben nu pilletjes meegekregen die we tijdens het wandelen bij ons moeten dragen, gebeurd het weer dan kunnen we die alvast geven en dan direct door naar de dierenarts.
We blijven tijdens de bloeiende heide dus maar weg bij de hei met haar.
Tjee, wel schrikken dat het zo snel begon te zwellen. Ik denk dat we binnen twee uur nadat ze gestoken is bij de dierenarts zaten, terwijl er dus in het begin nog niets te zien was.

Het gaat nu goed met Jotta, de zwelling is flink afgenomen en ze ligt lekker te slapen. Onderstaande foto is gemaakt toen we terug kwamen van de dierenarts. Het is niet fijn om te zien, maar ik denk wel goed om te zien, zodat je je hond goed in de gaten kan houden mocht mocht hij/zij gestoken zijn.

Het is weer iets waar je eerst mee geconfronteerd moet worden voor je weet dat het bestaat. Het is net als bij mensen, de één is wel allergisch en de ander helemaal niet.
Jotta