Jachttraining Cross

0
52

Met Cross volg ik jachttraining bij Ninette Haitsma.
We hebben er allebei veel plezier in.

Met 12 weken liep Cross zijn eerste sleepje, een klein lijntje, hij snuffelde aan de eend maar pakte hem niet op, met 13 weken zijn tweede sleep, deze was lastiger en er was afleiding van vallende sleutels, een startende motor en voorbij lopende mensen, hij keek wel op maar ging dan toch weer verder met de sleep.
Toen hij de eend gevonden had apporteerde hij hem na hier hulp bij gekregen te hebben.

Nadat hij hierover nagedacht had en bij nader inzien die veren toch maar vies vond, zocht hij de snavel, lang zo vies niet en dan kun je hem ook best naar je vrouwtje slepen, beetje lastig maar het lukt.
Cross pakt verder vaak alles keurig in het midden, toen hij 2 weken geleden zijn sleepje weer netjes had gelopen…lees 'gerend'…ging hij weer op zoek naar het 'handvatje'  Toen kreeg hij hulp van Ninette en bracht de eend braaf dragend terug.

Ook gisteren heeft hij hem weer netjes terug gebracht en nu had ik het fototoestel in de aanslag.
Cross

Cross

Cross

Cross

Ook zijn de puppen begonnen met zwemmen, we trainen regelmatig op een andere plek maar deze plek is zeer geschikt om ze over te laten zwemmen. Dat was voor Cross wel even heel wat anders dan in het warme zwembad. Vorige week de eerste keer zwom hij zo over maar toen hij daar ook weer over nagedacht had vond hij het bij nader inzien eigenlijk een beetje eng. Maar de aanhouder wint en zo is hij ook gisteren weer twee keer over geweest.
Hij zwemt dan heel gemakkelijk en rustig, als hij het spelletje éénmaal goed door heeft zal hij er nog veel plezier aan beleven.
Cross