Blij verrast

0
603

Ieder jaar wordt bij ons op de hondenschool een baas van het jaar gekozen. Blij verrast was ik vanmorgen toen Yvette, eigenares van hondeschool Alert, bekend maakte dat ik de baas van het jaar 2006 ben. Ik kreeg een leuke voerbak gevuld met veel lekkers en speeltjes voor de honden, een wind en waterdicht jack en een oorkonde. 

Dit was Yvette's reden:

De cursist van het jaar 2006 is geworden: Nelleke Nijkamp!

Zij heeft de oorkonde met de prijzen gekregen eigenlijk samen met haar man Edgar. Maar omdat er maar 1 cursist van het jaar is, is het Nelleke geworden!

Nelleke heeft dit te danken aan haar serieuze fokplannen. Samen met haar man is ze bezig een labrador kennel op te zetten. Dat doet ze niet zo maar. Ze heeft zich grondig verdiept in erfelijke afwijkingen, bloedlijnen en alle verdere zaken die bij het fokken komen kijken. Duidelijk geen hondenvermeerderaars of fokkers die het doen voor het geld maar liefhebbers van het labrador ras, die het doel hebben dit zo goed mogelijk te dienen. Ze gaan ook met de honden naar shows om te kijken wat andere van hun honden vinden. En zoals al eerder vermeld is Lori 2de geworden op de Winner ( ned. belangrijkste hondenshow), dat is met een labrador extra knap! Want er komen altijd erg veel labjes op een hondenshow. heb je een zeldzaam ras wordt je nu eenmaal sneller 1ste of 2de. Maar naast al het show gebeuren mag Lori lekker hond blijven. Gelukkig vind Lori het showen ook leuk maar, mee naar trainen bij Alert , op jachttraining of lekker een rondje bos is natuurlijk ook het einde.

Ondanks dat ik zelf geen show mens ben, ben ik veel te subjectief voor hahahah ik vind al mijn honden geweldig mooi! En wee je gebeente dat iemand daar anders over denkt! Bovendien heb ik een trainingspassie en geen showpassie, toch kan ik het zeer waarderen dat mensen dit enerzijds zo serieus oppakken en anderzijds ook het belang van de hond niet vergeten. Ik maak helaas ook mee dat alles opzij gezet wordt voor de show resultaten. De honden zitten de hele dag in de bench en mogen niet met andere honden spelen uit angst dat er wat met hun kampioenen gebeurt. En ondanks dat we over sommige dingen anders denken heb ik wel begrip voor hun standpunten (die altijd goed doordacht en onderbouwd zijn) en waardering voor hun inzet.

Kortom Nelleke je hebt het van harte verdient!

Yvette, bedankt voor deze blijk van waardering, erg leuk.

Nelleke