Afsluiting nest Ribbel en Hoagie

0
477

Inmiddels zijn de pups allemaal uitgevlogen en hebben we al heel wat foto's en goede berichten mogen ontvangen.

Wat hebben we van dit nest veel plezier en weinig zorgen gehad.
Het weer is al die weken gewoon fantastisch geweest.

Je hebt moeders die een nest wel leuk vinden maar ook moeders die een nest super leuk vinden. Ribbel is zo'n moeder die het geweldig vind. Tot het laatst toe was ze graag bij ze.
De laatste nacht was Bommel nog alleen, toen heeft ze de hele nacht bij hem geslapen.

Ook oma Lori vond de pups geweldig, dat had ik eigenlijk niet zo verwacht, maar ze is heel wat keren in de iglo gekropen om er gewoon bij te gaan slapen.

Ons hart wordt per nest groter, want ze kruipen er allemaal in.
Hieronder op volgorde van hoe ze op de wereld gekomen zijn.

Blooper, de eerstgeborene van het nest, terwijl Ribbel naar binnen kwam en stond te wachten op een bak eten, kromde ze ineens en daar was Blooper. Ons zorgenkindje in de eerste dagen, een tijd de kleinste van het nest, maar vetrok zwaarder dan de meesten.

Britta, maar liefst vijf uur en een kwartier liet ze op zich wachten, maar werd toen geboren op de parkeerplaats bij de dierenarts.
Ze bleef tot een week of vijf alle puppen steeds een dagje voor.
Als eerste de oogjes open, als eerste ergens vanaf durven stappen en ga zo maar door…

Bommel, tja…toen Britta geboren was vlogen de pups ons om de oren, 50 meter reden we terug vanaf de dierenarts toen Roelien riep, stop, er komt er nog één. Daar was Bommel, op de parkeerplaats tegenover de brandweer. In het nest een heel evenwichtig reutje.

Zoë, werd geboren op de oprit van ons huis.
In het nest net zo'n grote aap als de rest, in de puptest een tikkie onzeker, moest ook erg wennen aan haar nieuwe huis.
Maar ze is er helemaal door, het laatste bericht over haar was.
Het is een pittig ding, helemaal nergens bang voor.

James, soms zit er in een nest één waar jezelf nog extra voor valt.
Dat had ik met James. Allemaal bruin en allemaal lief, misschien was het zijn blik, het vroege oogcontacten wat hij deed, uitstraling, zeg het maar. Hij was qua gewicht the Man in het nest, hij zorgde heel goed voor zich zelf.

Bodie werd geboren buiten op het grasveld. Ook een heel stabiel meisje, geen uitschietertje in stout of stil. 
Bodie vond hier de ballenbak erg leuk of zomaar achter één van de ballenbak ballen aan hollen.

Jansen, bij ons reutje linkerpoot, de eerste die zomaar in de werpkist werd geboren. Bemoeide zich niet altijd het meest met de groep, kan zich goed alleen vermaken. Knuffelde ik negen puppen tegelijk en keek wie er op schoot zat was het altijd Jansen.
Jansen gaat een bijzondere loopbaan tegemoet, hij 'werkt' voor Stichting Hulphond.

Josje was in het begin de kermer van het nest, als je haar optilde hoefde je niet te kijken wie het was. Buiten de groep kwam ze helemaal tot leven, ze kwam fantastisch uit de pup test en ook voor stichting hulphond lijkt zij het meest geschikt, dus ook josje mag aan 'het werk'

Roos liet ook weer een flinke tijd op zich wachten, zo'n 2.5 uur.
Net als Bodie is ze ook geen uitschietertje in stout en stil.
Een wijs meisje dat ja van een afstandje eens flink kon bekijken
Haar favoriete speelgoed was de frisbee, daar holde ze echt mee.

Op 49 dagen zijn de pups getest door Ninette Haitsma.
Barry Korteweg was wederom schrijfster.
De mannen hadden 's middags aardig wat afleiding, het was zo supermooi weer dat er nergens grasveldjes helemaal leeg waren.
Maar ze sloegen zich er kranig door heen.

Voor de hele serie foto's van de puptest klik HIER
Voor de puppenmensen….een serie foto's begint steeds met een naam, zo weten jullie precies dat de foto's na de naam van jullie pup ook echt zijn of haar foto's zijn.

Wij hebben echt weer enorm genoten, het is dat er af en toe ook eens echt geld verdiend moet worden maar anders zou ik met plezier het hele jaar fokken.

Ik heb maandag en dinsdag even stevig last gehad van het 'lege nest-syndroom', oi oi oi, wat heb ik ze gemist en nog steeds, vooral die warme lijfjes knuffelen en die lekkere puppengeur die ze nog hebben. Maar het is nu weer even tijd voor andere dingen.

We willen alle puppenmensen enorm veel plezier wensen met hun puppenkind, we hopen dat ze in alle gezondheid stokoud mogen worden.