6-Dec

0
381

Tot nu toe heb ik  apart verslag gedaan van de pups van Lori en Jotta. Vanaf vandaag wordt het één verslag.

In eerste instantie kwamen de pups van Jotta zo'n 24 tot 48 uur achter de pups van Lori aan, de oogjes waren wat later open, het elkaar en hun omgeving ontdekken kwam wat later, maar nu lopen ze in ontwikkeling gelijk op.

Vanuit het vertrouwde plekje in de werpkist kregen ze er voor de werpkist een stukje bij. De afgelopen dagen bleek dat ze wel aan iets nieuws toe waren.
Vrijdagmorgen zijn de puppen van Lori voor het eerst naar buiten geweest en vrijdagmiddag de puppen van Jotta.
Er was totaal geen paniek, ze gingen gelijk op onderzoek uit.

Alleen de stoerste reu uit Lori's nest bleek buiten maar een klein hartje te hebben, hij gilde als een mager speenvarken.
Hij mocht dus eerst vanaf een warm plekje bij het vrouwtje op de arm de buitenlucht inademen. Nu is hij er door en vind het net zo geweldig als de andere puppen.

Ze vallen de bezem aan, lopen met blaadjes te sjouwen en weten al exact hoe ze weer in de dogloo moeten komen.
Ook hebben ze elkaar, van achter een hekje, voor het eerst kunnen bekijken maar daar vonden ze zelf niets bijzonders aan.
'Dat lijkt op mij, het ruikt heztelfde, dus dat zit wel goed'

Niet alleen de moeders zijn blij met hun kinderen, ook dochter/tante Ribbel is er helemaal wijs mee, vanmorgen kroop ze bij Jotta's pups in de iglo en wat haar betrof hadden we haar daar mogen laten. Ze pakt een speeltje en daagt de puppen uit met haar te spelen. De puppen kruipen over haar heen maar dat vind ze geen enkel probleem.

Pups Lori

Klik voor meer foto's HIER