wanneer te cocktail jurken dragen

0
351

de term "cocktailjurk" werd bedacht in 1935, hoewel de "cocktail party" was lang gehouden voor die tijd. de cocktail jurk wordt voorgesteld kleding voor een aantal gelegenheden, van zijn naamgenoot, cocktailparty's, high-end restaurants en bruiloften. de cocktail jurk is een avondjurk die wordt geïdentificeerd door zijn lengte. kan overal van boven de knie tot enkele centimeters boven de enkel. de term leent zich voor een verscheidenheid van stijlen – zonder mouwen, lange mouwen, vlakte, gedrukt, voorzien of los.

 

foto door: feestjurken

oorsprong
in de jaren 1920, het verbod van kracht werd in Amerika. mensen vonden creatieve manieren om alcohol te kopen en te genieten. het was ook rond deze tijd dat de kleding van de vrouwen begon een overgang. lang, beperkende rokken maakte plaats voor kortere hemlines. bijeenkomsten in speakeasies en op elkaars huizen creëerde een nieuwe dress code die niet te formeel noch informeel overdreven was. de cocktail party had een meer ontspannen gevoel, en weergegeven in een lange avondjurk voor een feest waar men vermengd en liep over niet zou doen.

de lengte van cocktailjurken, is afhankelijk van de mode en de plaatselijke gebruiken. de lengte varieert van net boven de knie tot aanraken van de enkel. als het is ongeveer 5 cm (2 inch) boven de enkel het heet thee lengte en als het bijna de enkel het heet ballerina lengte raakt, hoewel ballerina lengte jurken vallen meestal in de categorie avondjurk.

cocktail jurken zijn geschikt voor feesten, het theater, banketten en andere locaties waar minder formele kleding is aanvaardbaar. baljurken kan gedragen worden op formele avond bruiloften, diplomatieke gebeurtenissen, liefdadigheid en debutante ballen en prijsuitreikingen. ze kunnen worden gedragen op semi-formele gelegenheden, minder uitgebreid, kortere lengte. voorafgaand aan het midden van de 20e eeuw dit soort jurk werd bekend als 'laat in de middag'. toen heren zijn in pakken, dames dragen ook jurk past of "goede" afternoon rok en jurken.

cocktailjurken worden voornamelijk gedragen tijdens een avond functie of een speciale gelegenheid. Het is belangrijk om de juiste kleding te dragen voor alle gelegenheden kennen. winkelen voor de perfecte cocktail jurken kan leuk zijn als je weet wat je doet en als het niet kan een uitdaging zijn. het wordt beschouwd als semi-formele kleding die vaak worden gebruikt in afstuderen partijen, het verzamelen, verjaardagsfeestjes, huwelijksrepetities, zakelijke of bedrijfsfeesten of functies en verjaardagsfeestjes zijn. deze dagen, hebben cocktailjurken geëvolueerd in vele opzichten is het nu gedragen in het begin van de middag en vroege avond op verschillende gelegenheden. cocktail jurken kan ook worden gedragen op de avond partijen. Hieronder zijn tips om te helpen u weet wat te dragen voor een zwarte stropdas, semi-formele of causale gelegenheden en altijd goed uitzien.

oorspronkelijk, had de jurk niet de knieën en het werd gedragen met lange handschoenen, kleine beurzen en sigaretten dozen. andere accessoires gebruikt open waren toed schoenen en sokken in dezelfde kleur als de jurk. op het hoofd van een eenvoudige cap werd gedragen. Coco Chanel een grote bijdrage geleverd in de geschiedenis van de cocktail jurken toen zij de mode in de jaren '30 met € little black dress €. het basisidee is hetzelfde als het achter cocktailjurken € "eenvoudig en altijd bij de hand. dus, little black dresses hebben een kerndoelstelling in de garderobe van iedere vrouw geworden.

cocktailjurken lijken om de juiste outfit te dragen aan beide gelegenheden 'semi-formeel en causale zijn. de kleur van de jurk zal een grote rol afhankelijk te betalen als de bijzondere gebeurtenis is tijdens de middag of avond. selecteer een lichtere tint van kleding voor de dag evenement en een hardere schaduw voor 's avonds. dressing volgens de gelegenheid laat effectieve indruk op anderen. het zegt over uw goede dressing zin. Ook het niet je je ongemakkelijk voelt.

vandaag wordt de cocktailjurk gedragen voor speciale gelegenheden dat dress code nodig: een feest georganiseerd in het kantoor, een familiefeest, een nationale feestdag of een receptie. je kunt het dragen naar het casino of een diner in een restaurant, maar niet dragen wanneer je naar de club om wat plezier te hebben. het niet dragen op een picknick of kinderfeestjes.