Welke stijltang voor jou?

0
2966
stijltang

Het kiezen van een stijltang die past bij jouw haartype en je wensen is erg belangrijk. Het is dus verstandig je te verdiepen in de verschillende soorten stijltangen om vervolgens een weloverwogen beslissing te maken. Wanneer je van plan bent een stijltang te kopen moet je op een aantal eigenschappen letten. Knip&Go Shop verkoopt een ruim assortiment stijltangen, er is dus voor ieder wat wils!

Eigenschappen van stijltangen

Het soort platen waarvan de stijltang gebruik maakt is een van de eigenschappen waar je op zou kunnen letten. Zo bestaan er stijltangen met keramische coating, keramische platen, titanium platen en tourmaline gesteente. Maar ook de manier van stijlen, de draaibare kabel en de lengte van de kabel zijn eigenschappen waarop je je stijltang kan kiezen.

Een stijltang met keramische coating is goedkoper dan een stijltang met keramische platen, echter is de kans op slijten van de coating groter. Wanneer dit is gebeurt wordt je haar blootgesteld aan de laag onder de coating. Hierdoor zal het haar na verloop van tijd niet meer genieten van de voordelen die de coating met zich meebrengt, je haar kan er zelfs van beschadigen. Dit is bij een stijltang met keramische platen niet het geval. De tool met deze eigenschappen zal dan ook langer meegaan. 

Deze tool beschermd het haar tegen hitte en is geschikt voor fijn tot normaal haar. Ook zorgen deze platen voor anti-frizz werking en wordt het haar minder statisch. Een tang met titanium platen beschermen het haar het beste tegen hitte en zijn geschikter voor dik, stugger haar. Een stijltang met tourmaline gesteente is een tang dat gemaakt is van keramiek/titanium met tourmaline. Hierdoor wordt het haar nog gladder en deze tool is geschikt voor ieder haartype.

Lees ook: 3 tips voor een mooie huid

Stoomstijltang

De nieuwste soort stijltangen zijn stoomstijltangen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor droog en beschadigd haar. Er worden warmteplaten gebruikt op je haar te stijlen, door deze platen wordt hete stoom geblazen. Deze stoom verzorgt het haar, de stoom maakt dat de haarschubben open gaan. Hierdoor trekt de stoom en de verzorgingsproducten goed in het haar. Hierdoor wordt de haarvezel verzorgd door de stoom. Daarnaast gaat het stijlen met deze tang vele malen sneller dan bij een normale stijltang. 

Steampod 3.0

De Steampod 3.0 is een stoomstijltang dat is ontwikkeld door L’Oréal in samenwerking met Rowenta. Met deze stoomstijltang is iedere look haalbaar, gekruld of steil. Het gebruik van stoom zorgt ervoor dan het stijlen van je haar 78% minder schadelijk is dan wanneer een normale stijltang wordt gebruikt. Het werkt met een geïntegreerd waterreservoir, is 37% lichter en 14% dunner. Daarnaast werkt de tang twee keer zo snel als zijn voorganger.

De warme stoom opent de haarschubben waardoor de stoom in kan trekken in de haarvezel, de kern van het haar wordt verzorgd. Het haar wordt glanzend, steil en zacht. Zelfs dik, weerbarstig haar wordt door deze tool steil. Het kammetje aan de stijltang zorgt ervoor dat makkelijker door het haar gegleden wordt. 50% gladder en soepeler haar dat gezond en verzorgd oogt wordt bereikt. Het systeem in de tang zorgt ervoor dat het water wordt gezuiverd van mineralen.

Er wordt aangeraden deze stoomstijltang te gebruiken met de speciaal ontwikkelde producten. Deze producten beschermen het haar maar zorgt er ook voor dat het haar gemakkelijker te stijlen is. Zo heeft L’Oréal een Steampod smoothing crème ontwikkeld voor dik haar ontwikkeld, deze beschermd het haar tegen de hitte, het bevat plantaardige keratine en verzacht dik haar. Het haar wordt soepel waardoor zelfs jouw dikke, weerbarstige haar gemakkelijk te stijlen is. Er wordt met deze crème gebruik gemaakt van Pro keratin Technology en werkt herstellend en beschermend.

Ook is er een L’Oréal Steampod Smoothing crème voor dun haar, deze wordt zoals de naam al aangeeft gebruikt voor dun haar. Het zorgt er voor dat het haar niet alle kanten op springt en niet zal pluizen tijdens het stijlen van het haar én drie dagen daarna. Het beschermt het haar tegen hitte, voedt het haar en zorgt voor een gezonde glans. Het werkt herstellend en is uitermate geschikt voor mensen met gevoelig haar.

De Loreal Steampod Smoothing Serum werkt herstellend en voedt het haar. Er ontstaat een mooie, gezonde glans die maar liefst drie dagen aanhoudt. Het kan voor of na het stijlen gebruikt worden. Voor het stijlen dient het als aanvullende bescherming en na het stijlen zorgt het voor vochtbescherming en een mooie glans.

Kortom de Steampod 3.0 is een stijltang met vele voordelen. Makkelijk en snel in gebruik én veel beter voor het haar dan een gewone stijltang.