traditionele bruidsschoenen

0
297

traditionele bruiloft kostuums zijn een integraal onderdeel van de viering van het huwelijk.

bruidsschoenen, trouwschoenen

foto door: veaul

schoenen, in het bijzonder, hebben een rijke geschiedenis van het zijn de focus van veel gunstige praktijken. deze eerste stappen van een pasgetrouwd stel worden gezien als het instellen van hen in de richting van een gelukkig, vruchtbaar en succesvol unie.

het was de opkomst van neo-klassieke mode in de vroege jaren 1800, met zijn nadruk op wit voor alle soorten kleding voor vrouwen, die het decor voor de witte bruiloft. door de vroege jaren 1800, was wit de overheersende kleur in vrouwen jurk geworden en was een zeer trendy keuze voor alle vrouwen, met inbegrip van bruiden.

traditionele hindoe huwelijk feesten combineren intense spirituele symboliek met speelse tradities. een hindoe bruid in india is voorbereid op haar nieuwe leven met een overvloed aan geschenken, van huishoudelijke artikelen, zoals meubelen en gebruiksvoorwerpen om nieuwe kleren en schoenen. van de vele en vaak extravagante geschenken ze zou ontvangen, fraai bewerkte zilveren schoenen zijn het toppunt van luxe.

in vele delen van India, bij aankomst van de bruidegom wordt begroet door de moeder van de bruid. Ze biedt hem twee kleine aardewerk schepen, samengebonden en bevatten voedingsmiddelen die de vruchtbaarheid te symboliseren. de bruidegom verplettert deze onder de voeten, en daarmee initieert het begin van het huwelijk ceremonies. na deze, zet hij zijn schoenen opzij en de ouders van de bruid wast zijn voeten met melk, kwark, ghee, suiker en honing. hun gebaar symboliseert respect voor de man die nu zal zorgen voor hun dochter.

in sommige delen van India, de zusters van de bruid te nemen deze gelegenheid gebruik om zijn schoenen te stelen. ze snel verstoppen hen en alleen de schoenen terug te keren wanneer hun losgeld eisen wordt voldaan. hoewel het een speels spel, het dient om het gevoel van verlies dat de vreugdevolle gelegenheid van een huwelijk hoort te markeren.

in delen van Moravië, in wat nu de Tsjechische Republiek, het was een populaire maat op kerstavond voor ongehuwde meisjes af te nemen een schoen, draaien hun rug om hun voordeur, en gooi de schoen aan de deur. traditie zei dat als de schoen landde met zijn teen wijst naar de deur, zou het meisje te trouwen voor de volgende kerst.

in de regio van de Slowaakse, brachten ze lange uren borduren de outfits die ze dragen op hun trouwdag. een van de kenmerken van dit kostuum was een korte rok waaronder gedragen werden een paar opzichtige laarzen met diep geplooide assen en decoratief geborduurd bovendeel. voor de bruiloft, was een gouden munt gleed in de boot als een middel om de toekomstige welvaart.

op bruiloften de alleenstaanden een speciale dans zou presteren, werd zowel dansen en gemeenschap identificatie vergemakkelijkt door de stijl en inrichting van het schoeisel gedragen om dergelijke gebeurtenissen.

in delen van Macedonië, was het traditie voor de bruidegom om een nieuw paar schoenen voor zijn bruid. op de dag van de bruiloft, zou de beste man, vergezeld door een luidruchtige groep van vrienden, familie en muzikanten naar de bruid te halen.

Eenmaal bij de bruid huis, zou de beste man de nieuwe schoenen te presenteren aan de bruid en leg ze op haar voeten. toen hem gevraagd werd of de schoenen passen, zou de bruid geen antwoord.

de beste man zou dan glijden een paar gouden en zilveren munten in de schoenen en ze zou het opnieuw te proberen. helaas, de schoenen nog steeds niet past, en meer munten zou worden toegevoegd. op de derde poging, zou de bruid aan te kondigen dat ze perfect passen en aan de kerk zou worden geleid door de beste man.

traditioneel in japan, huwelijken werden geregeld door de families van het bruidspaar. engagementen werden afgesloten met een uitwisseling van geschenken. onder de vele geschenken die een bruid zou krijgen een paar dubbele zolen zori zou kunnen zijn.

In tegenstelling tot de dagelijkse zori, deze had twee zolen die elkaar gebonden waren als een symbool van echtelijke harmonie.

de kleuren gedragen door een bruid in een traditionele shinto bruiloft symbolische betekenis. de schoenen gedragen door de bruid kan zuiver wit zijn of ze kan een hint van kleur suggereert dat een mooie toekomst wacht haar als een vrouw.

Traditioneel werd een Koreaanse bruid zei te zijn een, ¬ "keizerin voor de day.,¬ haar bruiloft schoenen zou in de traditionele Koreaanse kano-achtige vorm, maar in plaats van te worden behandeld in eenvoudige textiel, zouden ze opgedoken met luxe brocaded zijde.

vaak werd de zijde bedacht met kleine bloemen en de kleur was vaak rood, een kleur van het leven en vitaliteit. als de bruid, werd sociale status van de bruidegom ook verheven tot de status van een ambtenaar, een sociale benaming die suggereerde verdienste in plaats van voorrecht.

op zijn trouwdag, stapte hij in een paar laarzen die de officiële klasse betaamt.

de Berbers zijn de oorspronkelijke bewoners van Marokko.
traditioneel, woonden ze in het bergachtige gebied van het Atlasgebergte en waren beroemd om hun rijkunst en hoeden. bekeerd tot de islam door de 16e eeuw, berbers overwegen huwelijk met een essentiële stap in het leven.

berbers, zijn bruiden niet toegestaan om de grond raken met hun voeten, opdat de boze geesten te voeren hun lichaam. om deze reden, zijn veel berber bruiden overgebracht naar hun nieuwe echtgenoten woningen per ezel en gedragen in hun nieuwe verblijfplaatsen, hun bruids laarzen nooit de aarde raken.

zowel mannen als vrouwen in de hele islamitische afrika dragen babouche. Deze stijl van de schoen is voorzien van een afgeplat terug naar de behoefte tegemoet af te nemen iemands bruidsschoenen voor het gebed vijf keer per dag in overeenstemming met de islam.

Chinese vrouwen van han etniciteit hadden hun voeten gebonden als ze waren jonge meisjes. wanneer een meisje huwbare leeftijd bereikt, zou een matchmaker een paar van haar schoenen te nemen om potentiële huwelijkskandidaten, als de schoenen overgebracht van een groot deel van de informatie over het onderwijs van het meisje en sociale klasse. ooit een wedstrijd werd gemaakt, zou een jonge bruid haar bruiloft schoenen, evenals andere schoenen te maken voor zowel zichzelf en de vrouwen van het huishouden van haar man. veel van deze trouwschoenen opgenomen symboliek dat de jonge bruid het verlangen naar een gelukkig, vruchtbaar en voorspoedig huwelijk uitgeroepen.