mooie feestjurken die zeker om hoofden te draaien zijn

0
1256

mensen zijn het gooien van overdadige feesten voor duizenden jaren. van de bacchanalias van de oude Grieken tot de moderne oscar na partijen, mensen gewoon genieten van het vieren van speciale gelegenheden, vooral met eten en drinken. over het enige dat veranderd is zijn de outfits en de definitie van wat een feestjurk eigenlijk is.

feestjurken, feestjurken 2016

foto door: http://www.veaul.com/nl/feestjurken-c20

de eerste partij jurken waren formele toga's die gedragen werden door vrouwen van middelen tijdens de 17e eeuw. deze jurken zijn specifiek ontworpen om te dragen aan het hof (in de aanwezigheid van een monarch) en ze duurde uren om "slip" in. de zak rug, bijvoorbeeld gemaakt van zwaar, luxe stoffen die zijn gerangschikt in een reeks plooien die de bodem bereikt en eindigt in een bescheiden trein. de jurk was zo zwaar dat het nodig is een hoepelrok (crinoline) om het vorm geven.

naarmate de tijd verstreek, mode werd minder conservatief. Het was tijdens het bewind van koningin Victoria dat de term "avondjurk" verscheen voor het eerst. nogmaals, was er geen standaard definitie, maar de meeste ontwerpers het erover eens dat een avondjurk had lange mouwen en een zoom die ging naar de enkels of de vloer. hoewel het nog vrij formeel, werden deze jurken gemaakt van lichtere materialen en hadden minder lagen dan hun voorgangers. modieuze vrouwen zelfs begonnen om wat huid te tonen.

formele toga's waren direct beschikbaar in mouwloze uitvoeringen en met kelderen, decolleté halslijnen. strapless nummers kwam een beetje later als comfort en eenvoud begon te verkopen. vrouwen wilden feestjurken ze kon eigenlijk feesten in. wilden ze weg in de pret en flirty toga's die kunnen worden gedragen om meerdere gebeurtenissen de hele nacht dansen.

de juiste jurk
geloof het of niet, het is moeilijker dan ooit voor een vrouw om de juiste jurk voor een specifiek evenement. Immers, waren er slechts een paar jurken in vroegere tijden en dress codes werden duidelijker. wanneer een vrouw ontving een uitnodiging voor een feest aan het hof in Versailles, wist ze precies wat te dragen. maar vandaag, moet ze haar jurk te passen aan elke sociale gelegenheid en event. laten we een moment nemen om een paar van de meest populaire jurken die gedragen kan worden voor casual en formele zaken te herzien.

black tie & white tie
een zwarte of witte das uitnodiging vraagt om formele kleding te allen tijde. de jongens moeten dragen smokings en de meisjes moeten kleden in avondkleding. mouwloze of strapless jurken zijn prima, maar de gasten moet aandacht hun hemlines te betalen. Idealiter zou de jurk op de grond vallen (full-length), hoewel tea-length jurken die de enkels bereiken zijn perfect aanvaardbaar. maar wat echt zet de avondjurk afgezien van een mindere jurken zijn de materialen. een avondjurk moet worden gemaakt van luxe stoffen zoals fluweel, zijde, chiffon en satijn.

Het is belangrijk op te merken dat een avondjurk is verschillend van een baljurk. baljurken zijn meestal strapless, mouwloos en hebben rokken. ze worden vaak gezien op de middelbare school proms en formele dansen. het avondjurk, anderzijds, kan sleeves, halsters, zelfs bandjes. Het is verkrijgbaar in elk silhouet, waaronder zeemeermin, trompet, mantel en een-lijn.

kantoor partij
veel werkende vrouwen worstelen met wat te dragen naar een feest gehouden op het werk. als algemene regel, moet een vrouw kleden conservatief als zakelijke klanten en medewerkers zal bijwonen. formele zakelijke kleding of avondkleding is aangewezen. Echter, als de partij is casual, dat wil zeggen, alleen het personeel aanwezig zijn, een meisje kan vrijwel alles wat ze wil dragen. de klassieke little black dress vaak maakt een verschijning op informele zakelijke partijen, vooral tijdens de vakantie. cocktail jurken zijn ook welkom, evenals shirts, sweaters, blouses, broeken en nog veel meer informele kleding.

semi formeel
de meest populaire semi-formele evenementen zijn cocktail en etentjes met vrienden. dress codes zijn meestal ontspannen deze borrels, hoewel een t-shirt en jeans volstrekt onaanvaardbaar zou zijn. super korte rokjes zou ook out of bounds. als je zou denken, de beste jurk te dragen aan een cocktail party is een cocktailjurk. de zoom moet onder de knieën vallen, maar anders dan dat, echt er zijn geen regels. een meisje moeten vrij zijn om een jurk die maakt haar comfortabel, zelfs sexy voelen dragen voelen. cocktail en diners zijn ook de perfecte tijd om uit te breken een paar smaakvolle accessoires, omdat cocktailjurken neiging om een beetje vlakte. designer schoenen, koppeling portemonnees, sieraden en kleurrijke sjaals kunnen allemaal gebruikt worden om een ingetogen jurk te vullen

aan het eind van de dag, moet feestjurken 2016 flatterend, comfortabel en leuk zijn. dress codes moet worden gevolgd, indien mogelijk. maar laat ze niet in de weg van een goede tijd. het is een partij, na alles.

da n Burke is een freelance schrijver die schrijft over bruiloften en specifieke producten zoals cocktailjurk.