kleider. chronologische bijzonderheden over feestjurken

0
279

omdat veel mensen mogen weten dat partij jurken rond voor honderden jaren zijn geweest. maar, er is geen standaard, geaccepteerde verklaring voor wat ze zijn. feestjurk kan worden gedragen om zowel casual en formele evenementen. de formaliteit van de kleding vaak afhankelijk van de tijd en de plaats waar het evenement wordt gehouden.

feestjurken

foto door: feestjurken

op het eerste, partij kleren waren ernstig formele kleding. ze werden gedragen door vrouwen van status of voorrecht om exclusieve evenementen. in feite, een van de eerste feestjurken was de Mantua, die een wijde jurk die werd gedragen met een petticoat was. werd het populair bij de beau monde in 1-eeuwse Parijs, waar het was de enige partij jurk dames droegen aan het hof, dat wil zeggen, in de aanwezigheid van een monarch.

partij toga groeide steeds duurder en uitgebreid naarmate de tijd verstreek. 's avonds en bal jurken zijn ontworpen voor dames van middelen. naaisters gebruikte zware, luxe stoffen die alleen de rijken zich konden veroorloven. het was pas in de 20e eeuw dat ontwerpers begon het maken van kleding voor de gemiddelde dames.

als hogere klasse dames begonnen om een beetje meer huid zien met kelderen halslijnen en hoger hemlines, party kleding daalden in prijs. omdat de ontwerpen waren minder uitgebreid en ze verplicht minder stof, deze kleding werd uiteindelijk betaalbaar. eenvoudige strapless en mouwen jurken beroep op vrouwen van de beperkte middelen die wilde kijken elegante en plezier hebben.

moderne tijden
zoals we in het begin vermeld, is er geen normale definitie van een feestjurk eigenlijk. in feite is het meer verwarrend dan ooit. voor de hogere klasse vrouwen leven in de 18e eeuw in Frankrijk, was het vrij duidelijk wat ze zou dragen een formele aangelegenheid. maar de moderne vrouw heeft aan verschillende factoren te overwegen voordat ze haar feestjurk selecteert. het belangrijkste is, is natuurlijk de gebeurtenis.

formele zaken
zwarte das en witte das gebeurtenissen formele sociale bijeenkomsten. jongens zijn naar verwachting smoking dragen en vrouwen kleden in avondjurken. al is er geen gewone definitie, een avondjurk is typisch een full-length jurk die is gemaakt van luxe materialen zoals satijn, fluweel, zijde of chiffon. de zoom van de jurk is meestal full-length, hoewel tea-length kledingstukken zijn perfect aanvaardbaar. in tegenstelling tot de baljurk, die een rok, zonder mouwen en een strapless lijfje heeft, kan de avondjurk hebben bandjes, mouwen of halsters. de formele jurk is verkrijgbaar in elk silhouet, waaronder een-lijn, schede, trompet, en de zeemeermin.

aan het werk
veel dames worstelen over wat te dragen naar een feest gehouden op het werk. er is geen eenvoudig antwoord. maar het is altijd waardevol om te overwegen die aanwezig zullen zijn. als het een casual office partij met alleen de medewerkers en hun gezinnen, moet een vrouw vrij om een leuke en koket cocktailjurk dragen voelen. de klassieke little black dress is een kantoor partij favoriet. echter, als zakelijke klanten en medewerkers zal aanwezig zijn, vrouwtjes worden verwacht te kleden in formele zakelijke kleding.

semi formeel
cocktail en diners zijn meestal semi-formele evenementen. hoewel een partij kostuum overkill zou zijn, worden de gasten verwacht toonbaar zijn. Dit betekent dat er geen t-shirts en jeans of super korte kleding. zoals je zou verwachten, cocktail kleding zijn perfect voor deze borrels. een kleine zwarte jurk met een zoom die valt onder de knieën is een niet te missen. de eenvoud van de outfit kan vaak worden aangevuld met smaakvolle accessoires zoals sieraden, koppeling portemonnees, sjaals en designer schoenen.

informele
op een iets trendy diner met vrienden en kennissen, moet een vrouw vrij om vrijwel alles wat ze wil dragen voelen. de meest sexy nummer dat nog steeds een beetje bescheidenheid en decorum is de mini. de jurk heeft een zoom die valt tot net over de knieën. vrouwen die willen nog meer huid zien kan een minirok met een bijpassende top te dragen.

speciale evenementen
de eerste formele toga meeste dames dragen is hun prom jurk. hoewel stijlen en modes zijn altijd in beweging, wordt prom nog steeds beschouwd als een formele gebeurtenis. vloer lengte jurken kan maken elke vrouw of meisje kijken waardig, elegant, en volwassen. als het gaat om stijl, de meeste meisjes liever een beetje huid met strapless, mouwloze jurken met sweetheart halslijnen tonen.

de meest belangrijke en dure jurk meeste dames ooit zal dragen is hun trouwjurk. Natuurlijk, deze formele jurken zijn niet feestjurken. ze zijn over het algemeen zwaar en lang en bijna onmogelijk om te dansen. Dat is de reden waarom veel bruiden de aanschaf van een tweede jurk, in de volksmond een receptie jurk. gemaakt van relatief lichte materialen zoals taft en met een hoge hemlines, deze partij kleding laat nieuwe bruiden de hele nacht dansen op hun recepties.

na al is gezegd en gedaan, zou een cocktailjurk kleding comfortabel en leuk zijn. ze moeten het speciale gebeurtenis of gelegenheid te passen, indien mogelijk, maar verschillend is nooit een misdaad.

kopen mooie jurken op sommerkleider en vergeet niet te controleren of hun avondjurken.