de jurk die een natie gestopt terug: 50 jaar op

0
279

zij waren de benen die de natie gestopt, en 50 jaar later model sensatie Jean Shrimpton's legendarische en headline-making jurk is teruggekeerd naar de plaats van de toenmalige mode misdaad.

de iconische jaren '60 Engels model veroorzaakt een opschudding, waardoor het nieuws over de hele wereld, toen ze droeg een witte mini-jurk – zonder hoed of handschoenen – aan de leden lounge op derby dag, 1965, op flemington renbaan.

1441872568483

(foto via internet)
modellen en gasten in de Myer voorjaar race mode lancering op flemington.

de eenvoudige verschuiving jurk droeg een zoom die een gedurfd 4 inch (10 cm) boven de knie was, en werd gemaakt op die manier omdat haar naaister, colin rolfe, naar verluidt niet genoeg stof om de oorspronkelijke beoogde ontwerp te voltooien.

de jurk, die zelfs zijn eigen Wikipedia, zo was de culturele impact, en vintage foto's van prachtige verschijning Shrimpton's tegen de dan ultraconservatieve dag van de wedstrijd, waren te zien op donderdag bij Flemington als onderdeel van de Myer voorjaar race mode lancering.

lentezon eindelijk wendde tot de modieuze partij, met jurken, tovenaars en hoeden gedragen door de Melbourne (off-course) racen ingesteld met een modeshow van de beste ontwerpers van het land tonen van dit seizoen blikken.

de 700-persoon lunch (bijna uitsluitend bijgewoond door vrouwen) aanbevolen optredens van x-factor alumni en werd gepresenteerd door tv-persoonlijkheden rebecca Maddern en Jason Richardson.