Wat is een baljurk?

0
497

Een baljurk is een kledingstuk meestal gedragen door vrouwen, met een rok bereiken enkels van de drager of de vloer. De jurk past goed tegen de romp, meestal met een lage hals, en bloeit uit in een volle rok. Het wordt gewoonlijk gemaakt van dure materialen met fijne constructie, zoals het kledingstuk is bestemd voor speciale gelegenheden. Vergeleken met andere kleding, kan een baljurk zeer duur, omdat de soort gebeurtenis waarbij een fijne baljurk gedragen wordt meestal alleen met deelnemers van vermogen of belang.

Traditioneel werd een vrouw verwacht dat zij een baljurk op formele evenementen opgegeven als white tie gelegenheden dragen, maar variaties op baljurken worden gedragen voor een aantal doeleinden buiten deze formele gelegenheden. Debutanten, bijvoorbeeld, dragen traditioneel witte baljurken. Full-length galajurken kan worden beschouwd als minder formeel en minder dure baljurken, hoewel de categorie galajurken is veel flexibeler en expansief. Een bal jurk kan ook gedragen worden als een kostuum wanneer een persoon verkleedt zich als prinses of een ander teken dat zo'n jurk zou dragen.

Accessoires kunnen bestaan uit opera-lengte handschoenen, een handtassen, een stal of mantel, en fijne juwelen. Sieraden moet geschikt zijn voor de gelegenheid, die meestal betekent dat het zou moeten zijn in een traditionele stijl en fijne materialen. Bovendien kunnen tiaras of staat decoraties vereist in bepaalde gevallen, maar de tradities reguleren van de weergave van deze punten moeten vooraf grondig worden onderzocht als ze complex.

Schoenen zijn ook een belangrijk onderdeel van de baljurk ensemble. De schoenen van een vrouw draagt verandert haar lengte en dus hoe de jurk aan de vloer. De meeste jurken hebben een beoogde hoogte van schoenen. Baljurken worden bijna altijd gedragen met dansende schoenen van een soort, of deze zijn formele hoge hakken of balletschoenen, zelfs als dansen niet op het evenement wordt verwacht.

Kledingvoorschriften voor vrouwen zijn meestal veel flexibeler dan die van mannen, en baljurken zijn aanzienlijk geëvolueerd sinds ze oorspronkelijk werd populair. Terwijl mannen witte das klederen strikt worden gereguleerd, heeft de baljurk veranderd, zowel in ontwerp en materiaal. Heel interessant, zijn baljurken niet vaak gedragen in een groot aantal locaties, en worden vervangen door minder beperkende en volumineuze kledingstukken voor vrouwen voor vele gelegenheden. Toch, als het bijwonen van een functie op die witte das etiquette stijf wordt waargenomen, is het raadzaam om een traditionele baljurk en alle passende accouterments dragen.