Unieke feestjurken voor stijlbewuste vrouwen

0
546

Formele kleding is kleding die is ontworpen voor een bepaalde gelegenheid. De geschiedenis van formele kleding begon in de Middeleeuwen met een jurk genaamd de kiel. De kiel was een loszittende jurk die vaak werd gedragen op een wekelijkse basis. Maar omdat het heel duidelijk, vrouwen vaak nog een trein naar het het geschikt is voor formele gelegenheden te maken. Deze jassen zijn meestal gedragen op bruiloften of andere religieuze ceremonies.

Werelds eerste formele toga was de Mantua, die in het begin van de 18e eeuw werd geïntroduceerd. Met een dikke overrok, een petticoat, en een lange trein die vaak mocht parcours, de Mantua was een zwaar en ongemakkelijk toga. Maar omdat het de meest gedetailleerde kleding van haar leeftijd, was het gedragen om de beste partijen, vooral die aan het hof, in de aanwezigheid van een monarch.

Formele kleding voor vrouwen kreeg eeuwig uitgebreid met jurken, zoals de zak-back en de baljurk. Het was pas in de 19e eeuw dat de term avondjurk werd gebruikt om een jurk die vrouwen eigenlijk gemakkelijk kon dragen beschrijven. Deze avondjurken varieerden van sierlijke vloer-length nummers met volants en gezwollen mouwen om off-the shoulder jurken met lage decolletes en geen mouwen. Zelfs de hemlines steeg een beetje van de vloer tot de enkels.

De grootste sprong voorwaarts of achterwaarts, afhankelijk van je perspectief, opgetreden tijdens de jaren 1920. Het was de tijd van de flap en de meisjes wilden gewoon om plezier te hebben. Ze wilde een goede tijd te bewegen en dansen en zonder te worden gehinderd door zware, ingewikkelde jurken. Modeontwerpers waren er snel bij om hen tegemoet met een kortere, eenvoudigere toga's die minder stof en minder lagen gebruikt. Met andere woorden, deze jurken waren lichter en koeler, wat betekende dat vrouwen eindelijk vrij om te bewegen als mannen. Het was in deze tijd dat de arbiter elegantiarum eindelijk geaccepteerd feestjurken als formalwear.

Waar staan ​​we nu?

De moderne avondjurken is verkrijgbaar in elke silhouet en is over het algemeen gedragen om alleen de meest formele evenementen, zoals een opera, een bruiloft, of een formeel diner. Natuurlijk, de avondjurk is niet het enige type van de partij jurk. Zoals jurk codes zijn versoepeld in de afgelopen jaren zijn er meer en meer toga is geaccepteerd als formalwear. Het is echt afhankelijk van de gelegenheid.

White Tie

Een witte stropdas evenement is de meest formele van de formele zaken. Dresscodes zijn strikt gehandhaafd en fashion faux pas lopen ongebreideld. Volgens de etiquette, baljurken zijn de enige juiste keuze voor vrouwelijke gasten op een witte stropdas evenement. Maar dat is een beetje veranderd in de afgelopen jaren. Het wordt nu beschouwd als het toegestaan ​​een full-length avondjurk te dragen. Toch moet de toga uitgebreider dan die die worden gedragen om minder formele evenementen.

Black Tie

Een zwarte stropdas evenement is iets minder formeel dan een witte das een, maar de dresscode is nog steeds heel stijf. Van vrouwen wordt verwacht om te kleden in avondjurken met hemlines die tussen het midden van de kuit en de vloer. In sommige gevallen is het aanvaardbaar om een fancy cocktailjurk te dragen, maar dat is echt wel afhankelijk van de tijd van het jaar en de gasten.

cocktailparty

Een cocktail feest is een semi-formele gebeurtenis, wat betekent dat vrouwen een breed scala van mode-opties. Voor de hand liggende redenen, de meeste meisjes gaan met cocktailjurken. Wat zijn ze? Er is echt geen standaard definitie. Maar de meeste ontwerpers het erover eens dat een lange jurken heeft een zoom die varieert van net boven de knie helemaal naar beneden tot aan de enkels. Omdat ze nog steeds worden beschouwd als enigszins formele avondkleding, de meeste vrouwen dragen meer thee-lengte (boven de enkel) of ballerina lengte toga (de enkel te raken).

De beroemdste cocktail jurk is de little black dress (LBD). Geïntroduceerd in de jaren 1920 door de mode legende Coco Chanel, de jurk is een veelzijdig en betaalbaar alternatief voor de traditionele avondkleding. Met andere woorden, is de ultieme party. De schoonheid van deze jurk is dat is eenvoudig en elegant, wat het gemakkelijk maakt om te kleden of jurk naar beneden tot bijna elke gelegenheid aan te passen. Met de juiste schoenen, kapsel en sieraden, kan een meisje een little black dress met een formele aangelegenheid te dragen. Ze kan ook verwijderen van de sierlijke accessoires en draag het om een informele cocktail of een kantoor partij. Het is geen wonder dat de LBD wordt beschouwd als een mode-nietje, dat elke vrouw moet bezitten.