Het verschil tussen avondjurken en cocktailjurken

0
916

Een cocktail jurk is een kortere lengte jurk die varieert van net onder de knie tot 2 centimeter boven de enkel (thee lengte) of het aanraken van de enkel (ballerina lengte). Een jurk kan gedragen worden aan een semi-formele gebeurtenis. Het is een avond jurk die wordt geïdentificeerd door zijn lengte. Het kan overal van boven de knie tot een paar centimeter boven de enkel. Cocktail jurken worden gedragen voor recepties, vergaderingen en evenementen die eis dat je in een outfit voor de gelegenheid te presenteren. jurken moeten zijn zonder kragen en mouwen. Ze zijn minder elegant en minder formeel dan een avondjurk, maar uitgebreider en geavanceerder dan een gewone.

Een avondjurk, ook wel een feestjurken is een lange vloeiende vrouwen jurk meestal gedragen om een formele aangelegenheid. Het varieert van thee en ballerina om full-length. Avondjurken zijn vaak gemaakt van een luxe stoffen zoals chiffon, fluweel, satijn of zijde. Hoewel de termen door elkaar worden gebruikt, baljurken en avondjurken verschillen dat een baljurk altijd een volle, uitlopende rok en een strapless lijfje; daarentegen kan een avondjurk zijn geen silhouette – schede, zeemeermin, A-lijn of trompetvormige – en kunnen riemen, halsters of zelfs mouwen hebben.

Cocktailjurken moet kort, fatsoenlijk, perfect op maat gesneden en gemaakt van goed materiaal zijn. De stijl is elegant en vrouwelijk. Deze aspecten moeten niet worden verwaarloosd. In tegenstelling tot 's avonds jurken, jurken zijn kort en zonder veel details. De lengte is rond de knie en is altijd gemaakt van elegant materiaal: satijn, fluweel Ottomanen, beits, zijde of kant.

Hoe kunnen we het verschil tussen cocktailjurken en avondjurken vertellen? Als het gaat om een cocktail party, de meest populaire visie is niets anders dan een hete meisje in een sexy jurk met mooie benen. Het rockt, nietwaar? Terwijl we praten over een avond of formele gebeurtenis, het is een ander verhaal. De uitnodiging zegt "A Black Tie Party" wat betekent dat we moeten formele jurken te dragen. De volgende tips kunnen u helpen beslissen wat te dragen als je eenmaal bent uitgenodigd.

formaliteit
Een cocktailjurken betekent meestal wat we dragen om een cocktail party. Drankjes en hapjes zijn er in het algemeen geserveerd. Bovendien hebben de gasten de vrijheid om de roklengte beslissen omdat een cocktail party is minder formeel dan de meeste evenementen. Een avond jurken of formele jurken zijn wat we dragen om speciale gelegenheden zoals formele bruiloften, ballen, liefdadigheid evenementen, enz Kiezen wat te dragen, hangt af van het evenement formaliteit. Als je een jurk te dragen in een formele gebeurtenis, zou je niet denken als een gecultiveerde vrouw als formele gebeurtenissen vereisen de juiste plechtigheden.

roklengte
De lengte van cocktail jurken kan worden varieerde van halverwege de dij tot aan de knie lengte. U kunt de roklengte beslissen op basis van uw lichaamsvorm. Een halverwege de dij lengte jurk is fantastisch voor een vrouw met mooie benen, terwijl een knie lengte jurk past voor alle-cijfers. Echter, de lengtes van avondjurken zijn over het algemeen van knielengte tot vloer lengte. Vloer lengte is absoluut de meest populaire als je het bijwonen van een aantal formele gebeurtenissen zoals een kathedraal bruiloft. Het is niet juist om een boven-knie lengte jurk te dragen in een formele gelegenheid.

kleur
Cocktail jurken zijn verkrijgbaar in een breed scala van kleuren en patronen. Felle kleuren zoals roze of tijger gestroomd zijn er zeker om hoofden te draaien in een cocktail party. Maak je geen zorgen dat je aantrekkelijker dan de bruid in een bruiloft zou kunnen zijn of dat u misschien niet sierlijk uitzien in een heldere, glanzende gekleurde jurk op een witte das gelegenheid. Integendeel, u moet letten bij het kiezen van de kleur van een avondjurken. Zoals gebruikelijk, monotoon of ongecompliceerde kleurencombinaties zijn geschikt voor formele jurken. Blijf weg van de felle kleuren zoals rood of roze bij de begrafenis.

weefsel
Zoals voor de textiel, jurken en formele jurken zijn in principe hetzelfde. Satijn, taft en organza gaan goed met een toga. Maar materialen kunnen verschillen. Traditioneel wordt avondjurk of jurk gemaakt van zwaardere materialen zoals fluweel, zijde, taft terwijl de galajurken is gemaakt van een mengsel van vederlicht zijde of wol, een hoogwaardige mix van kunststoffen en de bovengenoemde materialen, maar bijna altijd nooit puur katoen (dan zou sundress zijn). Ook de cut kunnen verschillend zijn. Een ding dat opvalt als een avondjurk is de brede schouder gesneden terwijl één-schouder of zedig uitgesneden halter de cocktail jurk kan betekenen.

Dus, een avondjurk en een cocktailjurk zijn gelijk op een manier dat ze jurken gemaakt van high-end, soms luxe stoffen, maar in veel opzichten, dat is waar de gelijkenis eindigt. Elke kamer is versleten voor een andere gelegenheid, valt op een andere lengte en wordt aangevuld met verschillende accessoires. Cocktail jurken zijn een beetje meer casual dan avondjurken.