De tuin opknappen voor de zomer

0
450
man die onderhoud doet in de tuin

Nog heel even wachten en dan kunnen we hopelijk weer de hele dag in de tuin genieten van de zon en de warmte. Moet jouw tuin voor die tijd nog wel even opgeknapt worden, dan is het daar nu de hoogste tijd voor. Hoe je dat het beste aanpakt, lees je in dit artikel.

Verwijder onkruid, bladeren en dode planten

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat al het onkruid verwijderd wordt. Zeker na een periode van kou is de kans groot dat er onkruid en mos in de voegen van de tegels zit. Door dit te verwijderen, de bladeren weg te vegen en eventuele dode planten uit de tuin te verwijderen ziet het er al direct wat beter uit. Zorg er wel voor dat je het onkruid op de juiste manier verwijderd, anders krijg je last van je rug. Het laatste wat je wil, is dat je naderhand dagen lang op de bank moet liggen omdat je door je rug bent gegaan.

De meubels in de tuin afnemen en opknappen

Ook de meubels moeten eraan geloven, en dus is het tijd deze van stal te halen. Neem tafels en stoelen af met een sopje zodat ze weer helemaal schoon zijn. heb je houten meubels of bijvoorbeeld een tuinhuisje, en is de verf verweerd? Dan is het wellicht een goed idee dit direct op te knappen. Doe je dit niet, dan ga jij je er waarschijnlijk de hele zomer aan irriteren. En met dertig graden buiten zitten niet veel mensen erop te wachten om een tuinhuisje te gaan schilderen.

Nieuwe bloemen en planten kopen

Tijd voor kleur in de tuin! Ga naar het tuincentrum en kies een aantal mooie planten of bloemen uit. Je kunt uiteraard ook kiezen voor bloembollen, maar de meesten hadden nu al in de grond moeten zitten. deze kun je dus wel aanschaffen, maar zullen dan pas volgend jaar uitkomen. Let er bij planten goed op of het eenjarige of meerjarige planten zijn.

De tuin aankleden

Als laatste is het natuurlijk tijd voor de aankleding van de tuin. Met wat mooie, handige verlichting breng je al de nodig sfeer aan. Zorg ervoor dat er langs het pad voldoende verlichting is, zodat je ook in het donker ziet waar je loopt. Heb je een vaste plek waar de meubels staan? kleed dit dan gezellig aan. Denk bijvoorbeeld aan een mooie tuinposter aan de schutting of misschien wel onder de overkapping. Deze posters zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende formaten, dus zelfs de tuindeur kan voorzien worden van een poster. Zet vervolgens nog een paar mooie potten met bloemen neer, en zorg voor fijne kussens in de stoelen. Heb je een veranda? Dan kun je deze buitenkussens vaak gewoon laten liggen.