Dakdekkersbedrijf zorgt voor de reparatie van het kwetsbare dak

0
5089

Een dak is bijzonder kwetsbaar. Het onvoorspelbare weer in Nederland kan ervoor zorgen dat dit onderdeel van uw woning beschadigd raakt. Een kapot dak is absoluut geen pretje. Plotseling heeft tocht en water de kans om uw woning binnen te dringen. Gelukkig kunt u razendsnel een dakdekkersbedrijf inschakelen om dit vervelende probleem te verhelpen.

Goede dakreparatie is essentieel

Een dak vormt een essentieel onderdeel van een huis, omdat het voor bescherming zorgt tegen allerlei weersinvloeden. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze goed geïsoleerd is met de sterk materiaal. Denk bijvoorbeeld aan dakpannen, maar ook kunststof en leisteen. Helaas gaat dit materiaal na enkele jaren wel eens stuk. Goede dakreparatie is in een dergelijke situatie essentieel. Wanneer u er op tijd bent is een dakreparatie voldoende. Soms komt het echter ook voor dat het dak totaal vernieuwd moet worden. In dat geval gaan dakspecialisten hard aan de slag om zo snel mogelijk een nieuw dak te realiseren.

Uitgebreide inspectie

Voordat de werkzaamheden van start gaan vindt een uitgebreide inspectie plaats. De dakspecialisten onderzoeken wat er aan het dak gedaan moet worden. Vervolgens voorzien zij u van uitbereid en deskundig advies. Ze vertellen bijvoorbeeld over het soort reparatie dat gaat plaatsvinden. Het is wel zo fijn om precies te weten wat er gaat gebeuren.

EPM of Bitumen dakbedekking aanbrengen

Voor het aanbrengen van moderne daken wordt vaak een EPM of Bitumen dakbedekking gebruikt. Deze materialen zijn namelijk vrij gemakkelijk aan te brengen, en ook nog eens zeer duurzaam. Het is namelijk belangrijk dat daken aan alle eisen van de moderne tijd voldoen. Zo zijn zowel Bitumen als EPM daken waterdicht en aan te brengen zonder brandgevaar.

Prijs voor herstelwerkzaamheden of nieuw dak

De tijd die het kost om een dak te repareren is afhankelijk van het soort herstelwerkzaamheden. Het repareren van een schoorsteen of het aanbrengen van dakpannen kost minder tijd dan wanneer er een heel nieuw dak moet worden aangebracht. Voor een nieuw dak moet bijvoorbeeld de ondergrond goed worden schoongemaakt, een nieuwe dakrand worden aangebracht en voor dakbedekking worden gezorgd. Uiteraard brengt dit de nodige kosten met zich mee, afhankelijk van het soort dak dat u wilt laten aanbrengen. Een bitumen dakbedekking is bijvoorbeeld iets goedkoper dan PVC dakbedekking of EPDM dakbedekking. Ga er vanuit dat u voor een compleet nieuw dak 1500 tot 1600 euro kwijt bent.