Weekend Someren 1 : De start

Na twee jaar geleden de plannen te hebben gemaakt (2006 zou voor mijn broer de 11de Vierdaagse worden en na elf maal Vierdaagse zou hij de Kennedymars gaan lopen. Maar 2007 werd pas de 11de Vierdaagse) was het dan vandaag 5 juli 2008 zo ver. Na vele trainingstochten zou om 22.00u de start zijn van de 46ste Kennedymars. Ooit had president Kennedy gezegd dat zijn stafmedewerkers ongetraind 50 mijl (80 km) moesten kunnen afleggen in 20 uur. Dat betekent dus voor deze Kennedymars dat de deelnemers 6 juli om 18.00u weer binnen moesten zijn.

Rond kwart over zes reden we richting Someren waar we iets over half acht aankwamen bij een parkeerterrein.

Parkeerplaats

Toen moesten we nog wel richting het centrum van Someren lopen maar dat was gelukkig niet zo ver. (Alhoewel als je nog 80 km moet wandelen is alles ver toch.)

Someren

Toen we rond acht uur het centrum van Someren bereikten moest de startkaart worden afgehaald en de tas worden ingeleverd. De tas zou op diverse grote rustposten komen te staan zodat er eventueel nieuwe kleding kon worden aangedaan.

Inschrijven

De moed zat er voor de start goed in alhoewel de eerste zenuwen wel kwamen.

Goede moed

Podium

En wat ging de tijd langzaam. Ik merkte dat mijn batterij van mijn fototoestel ver leeg was. Mijn andere batterij had ik gelukkig bij maar … … … die lag in de rugtas die ik in de auto had laten liggen. Toch maar even opgehaald terwijl mijn moeder en broer ergens wat gingen drinken. Het zou zonde zijn om van zo'n uniek evenement geen foto's te hebben.

Even warmlopen

Vlaggen