Verslagen Nijmegen Wandelt

Omdat ik dit jaar verslaggever was van Nijmegen Wandelt staan in deze weblog mijn verslagen die ik heb ingezonden. Ik zal er ook al de foto's bijplaatsen die ik heb opgestuurd, bij Nijmegen Wandelt heeft men een selectie gemaakt.

Dag 1: Goedbedoelde adviezen en een kapot fototoestel 

Om 4.14u begon voor mij deze editie van de Vierdaagse van Nijmegen. Op de wedren stonden adviezen zoals “neem droge sokken mee”, “rust niet te lang bij slecht weer”. En natuurlijk had ik me ook voorbereid op een flinke regenbui in de middaguren. Want meestal ben ik tussen 15.30u en 16.00u binnen op de eerste dag.

De eerste dag, de Dag van Elst. Deze dag liep ik dit jaar voor de 17de maal. In de bus van Beek waar ik slaap zei een man dat hij dit jaar niet voor de 9de maal liep, maar voor de laatste maal. Want ieder jaar doemt bij de wandelaars die de vierdaagse al eens hebben uitgelopen de gedachte “Waar zijn we weer aan begonnen”.

De dag begon uiteraard nog in het duister maar toen het na enkele uren licht begon te worden brak al direct het zonnetje door. En dat bleef eigenlijk bijna de hele dag zo. Alle dorpen Lent, Bemmel. Huissen en Elden hadden weer goed uitgepakt.

In Elst werd ik door een meisje gevraagd of ik met haar op de foto wilde voor KWF Kankerbestrijding voor €1,-. Omdat ik dit doel een warm hart toedraag deed ik het meteen.

Vierdaagse

Ik weet niet of dit een eenmalig actie was in Elst, of dat we haar later deze week nog zien in meerdere plaatsen. Anders moet je het zeker doen voor dit goede doel.

Ook stond er nog een “watermeisje” dat zich liet fotograferen.

Watermeisje 

Ja fotograferen, want na Elst liepen we verder richting Valburg en Slijk-Ewijk. En net voor Slijk-Ewijk begaf mij fototoestel het. Dus geen foto’s dit jaar vanaf Slijk-Ewijk. Ik kan er voor mijn weblog (zeker na de Vierdaagse kijken voor meer foto’s en een groter verslag  http://tinykouters.blogse.nl ) een aantal van mijn broer lenen.

Na Oosterhout te zijn gepasseerd kwam de dijk. Die valt toch ondanks de ervaring ieder jaar weer tegen. Uiteindelijk was ik 16.04u binnen, de normale tijd van de afgelopen jaren. Beetje pijn aan de knie maar dat mag geen naam hebben.

Daarna even een nieuw eenvoudig toestel gekocht voor de komende dagen om toch foto’s te kunnen maken voor dit verslag. Zo werd het een dag van goed bedoelde adviezen en een kapot fototoestel.

Op naar dag 2 De Dag van Wijchen, succes allemaal.