Verslagen BN De Stem

0
33

In BN De Stem heb ik mijn belevenissen opgeschreven. Hieronder staan de artikelen.

15 juli 2010 
Beste lezers,

Volgende week ga ik beginnen aan mijn 16de Vierdaagse. Helaas ben ik één maal uitgevallen. Omdat ook de Vierdaagse in 2006 na 1 dag is afgelast, (toen zou ik de 4de dag door BNDeStem worden gevolgd) zal ik dus voor de goede rekenaars dit jaar voor de 14de keer de Vierdaagse van Nijmegen gaan voltooien.

Maar eerst zal ik me even voorstellen, ik ben Tiny Kouters, 46 jaar oud en woonachtig in Roosendaal. Gezien mijn leeftijd en geslacht wordt er van mij verwacht dat ik dit jaar 4* 50 km ga wandelen. Samen met mijn broer zal ik dus iedere dag om 4.00u s'morgens aan de start in Nijmegen staan.

Waarom ben ik ook begonnen met het lopen van de Vierdaagse zult u zich afvragen. Dat zal ik proberen uit te leggen. Begin jaren 70 ging ik samen met mijn ouders steeds 8 dagen reizen met de trein. En de eerste reis die we maakten was de reis naar Nijmegen om daar de intocht van de Vierdaagse te bekijken. Huilende en strompelende mensen zagen we over de Via Gladiola lopen. Aan het eind van hun latijn maar toch blij dat ze bijna klaar waren. Toen dacht ik, dat wil ik ook wel eens EEN keer doen.

Maar zoals dat vaak gaat blijft het bij voornemens tot mijn broer eind jaren 80 ondersteuning verleende bij de Vierdaagse gedurende zijn diensttijd. Het vlammetje begon weer een beetje te branden, maar het duurde toch nog een aantal jaren. Pas toen een kameraad hem in 1994 had uitgelopen, besloot ik in 1995 de stap te wagen, informatie te vergaren (slaapplaatsen????, hoe opgeven????, Trainingen???). Ik kreeg nog iemand zover om mee te trainen en in 1995 stonden we aan de start.

De eerste drie dagen gingen (zeker voor de eerste keer) opvallend goed. Maar toen brak de vierde dag aan, het was warm en er leek maar geen eind te komen aan de 50 kilometer. Pas om 18.10u waren we binnen (we mochten toen vanwege de warmte tot 19.00u binnenkomen) De Via Gladiola werd al opgeruimd. Ik hoorde steeds het liedje Sjeng aan de geng. Met de tekst NOG ENE KEER. Dat dat mij besluiten om samen met mijn broer in 1996 NOG ENE KEER de vierdaagse te lopen, maar nu wilden we wat gerichter trainen.

Maar naar de 2de keer kwam de 3de , 4de , 5de , 6de, 7de, … , 8ste, 9de,10de, … 11de, 12de en 13de keer.

Een duidelijke verslaving dus.

En daarom sta ik dinsdag 20 juli aan de start om mijn 14de Vierdaagse uit te lopen.

Overigens zijn mijn wandelverhalen ook te lezen op mijn weblog:
http://tinykouters.blogse.nl

Tiny