Stefano Garzelli sprint naar zege in Rund um den Henninger Turm

0
47

Stefano Garzelli heeft in Frankfurt de semiklassieker Rund um den Henninger Turm gewonnen. De 32-jarige Italiaan was verrassend de snelste in een massasprint. Duits kampioen Gerald Ciolek (Wiesenhof) werd tweede. Zijn landgenoot Danilo Hondo (Lamonta) legde beslag op de derde plaats. Erik Zabel (Milram), de winnaar van vorig jaar, eindigde op de vierde plaats.

Bijna direct na de start gingen de Nederlander Jens Mouris (Regiostrom) en de Tsjech Lubor Tesar (Wiesenhof) op avontuur. Ze pakten een maximale voorsprong van zes minuten op het peloton. Op de achtergrond reageerden de Duitsers Jens Voigt (Team CSC) en Patrik Sinkewitz (T-Mobile). De twee thuisrijders werkten goed samen en passeerden de koplopers snel.

Toen de sprintersploegen het peloton op gang trokken, slonk de voorsprong van het duo in hoog tempo. Op enkele kilometers van de streep werden de twee ingerekend. In de eindsprint trok de Italiaan Alessandro Petacchi (Milram) de sprint aan voor zijn ploeggenoot Zabel. De Duitser kon echter niet in het wiel van Petacchi komen. Garzelli, winnaar van de Ronde van Italië in 2000, snelde vervolgens iedereen voorbij.