Reünie Gouden Kruisdragers Veenhuizen 21 september 2013

Meer foto's zijn te vinden op Picasa

Voor verslagen van eerdere reünies klik hieronder op het jaartal + plaats.

2006: Beverwijk       2007: Almere       2008: Scheveningen

2009: Zwolle           2010: Middelburg  2011: Cuijk

2012: Enkhuizen 

Lees ook het verslag van mijn broer. (Tullepetaonse Walker)

Filmpje aankomst Veenhuizen

De derde zaterdag van september stond, in tegenstelling tot eerdere jaren (toen het steeds de tweede zaterdag was), de reünie van de Vereniging Gouden Kruisdragers Vierdaagse op het programma. Ditmaal helemaal in Veenhuizen dat in de buurt van Assen ligt. Vanuit Roosendaal is dan het openbaar vervoer haast geen optie. Ik stond om 5.45u op om rond half zeven mijn broer en later mijn moeder op te halen. Om ongeveer kwart voor zeven reden we richting het noorden, voor ons de verste reünie tot nu toe. 

Veenhuizen

Maar drie jaar geleden hadden wij gelukt toen het in Middelburg was. De reünie begon om tien uur en het zou bijna drie uur rijden zijn. En onderweg wilde ik wel even stoppen om te rusten. Bij Breda hadden we eigenlijk het enige probleem van de tocht want we konden niet via knooppunt Zonzeel rijden, dat werd dus een paar kilometers om. Hoewel de TomTom aangaf dat we over Lelystad konden rijden, besloot ik toch via Zwolle te gaan. Het zou niet zoveel uitmaken. Net na Utrecht werd even gestopt om wat te eten. Daarna reden we weer verder.  

Veenhuizen

Na nog een tussenstop kwamen we rond kwart voor tien aan in Veenhuizen. Even later konden we naar binnen. Hier werden we ingedeeld in 6 groepen.  

Veenhuizen

Iedere groep had een aparte kleur wat d.m.v. een vlindertje werd aangegeven. Wij hadden de blauwe kleur, wat inhield dat we een rondleiding door het gevangenismuseum kregen en een ritje met de boekenbus. Al snel zagen we dat er meer belangstellende waren voor deze kleur. Al snel was deze mogelijkheid dan ook niet meer te kiezen. Toen we binnen kwamen kregen we een bak koffie of thee met een gebakje waarop het logo van de vereniging stond.  

Veenhuizen

Daarna werd de reünie geopend, waarbij wat werd verteld over de drie "gestichten" van Veenhuizen.

Veenhuizen