Onweer en hoosbuien teisteren Via Gladiola

Gelderlander

Een hevig noodweer dat losbarstte boven de Via Gladiola in Nijmegen heeft van de intocht van de Vierdaagse een compleet waterballet gemaakt. Vooral tussen half twee en half vier kregen wandelaars en publiek een enorme hoeveelheid water over zich heen. 

Regen en onweer 

Vooral het zware onweer baarde de organisatie aanvankelijk grote zorgen. De intocht kon echter gewoon volgens plan doorgaan. Wel besloot de organisatie dat de muziekorkesten niet meer het parcours op mochten. De vele koperen muziekinstrumenten maakten het risico op een blikseminslag te groot. Ook kregen de deelnemers een half uur extra tijd om de finish te halen. De organisatie heeft alle wandelaars een sms gestuurd met de mededeling dat ze tot 18.30 de tijd kregen om te finishen.

De meeste wandelaar reageerden gelaten op de hoosbuien die het slot van het wandelfestijn teisterden. Muziekkorpsen speelden opbeurende nummers als ’Let the sun shine’. Toeschouwers langs de Via Gladiola omschreven de sfeer als jolig. Wandelaar Bert Konings uit Beneden-Leeuwen: "De sfeer is er niet minder om."