Morgenstondtocht 9 maart 2008 (25 km)

George

Na een avondje George Baker waar ik ditmaal alleen naar toe was gegaan ging ik samen met mijn broer de morgenstondtocht lopen. Mijn broer had de avond hiervoor als EHBO-er opgetreden bij de nachtmars van de Zuid-Westhoek (110 km of 100 km) waar deze tocht aan gekoppeld was. Als 110 km of 100 km teveel was kon ook worden gekozen voor de 80 km of 50 km. Mocht 25 km te lang zijn dan was er ook een morgenstondtocht van 15 km.

Nu heeft hij niets te doen gehad (wat ook wel te verwachten was, ervaren lange afstandslopers en het begin van het parcours). Hij had beter ergens anders kunnen zijn met zijn EHBO kennis maar daarover later in dit verhaal.

EHBO

 

De route was ons bekend we hadden deze tocht namelijk al vaker gelopen. Vroeger startte de tocht bij het Red Band sportpark maar tegenwoordig is het THOR-honk het startpunt. We liepen richting de wijk Kroeven om even later het Molenbeekpad te bereiken.

Kroeven

Molenbeekpad 

Het molenbeekpad is het afgelopen jaar aardig onder handen genomen. Het is er ook wel mooier op geworden al moesten er wel wat bomen worden gekapt.