Mascotte Wammus is terug

Bron: Nieuwsbrief VierdaagseNijmegen.com

Wammus, de aloude mascotte van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, is weer terug. Het Actief Comité Binnenstad Nijmegen heeft besloten het vrolijk ogende figuurtje na tien jaar te herintroduceren, maar dan in een geactualiseerde versie.

Wammus terug

Wammus komt terug, niet meer met het vroeger traditionele bosje bloemen in de hand maar met een microfoontje. „Dat vinden we eigentijdser dan de bloemen”, zegt Teddy Vrijmoet, directeur van het ACBN.

De Vierdaagsefeesten hebben vorige week de 100e zogeheten Official Partner verwelkomd. Dat is Royal Haskoning. Het Official Partnerprogramma is begonnen in 2010. De Official Partners is een club van sponsors, maar ook een ondernemersnetwerk.

Het ACBN praat komende tijd ook met de Telegraaf over sponsorschap. De grote sponsoren van de Vierdaagsefeesten hadden daarom verzocht. Ze willen met de Telegraaf landelijk bereik genereren. „Dat betekent niet dat we niet langer met De Gelderlander praten”, zegt Vrijmoet. „In onze optiek kunen we best een regionale en een landelijke mediapartner hebben.”