Marijketocht Barendrecht 2 juni 2012 (39,5 km)

Nummer 2012

Na de avondvierdaagse van 21 t/m 24 mei werd het nu tijd om de afstand naar 40 kilometer op te voeren. Een heerlijke afstand bedacht ik me, mocht ik deze afstand bij de Vierdaagse van Nijmegen ook maar lopen. Maar daarvoor is het wachten tot 2013. 

Marijke

Toen mijn broer me rond half zeven had opgehaald reed ik voor de tweede maal deze week naar Barendrecht. Maandag 28 mei voor de doorkomst van de Roparun , vandaag voor de Marijketocht. 

Marijke

Toen we om tien voor half acht waren gestart liepen we langs het bovenstaande beeld. Op internet heb ik even wat informatie opgezocht. 

Beeld getuigenis

Levensgroot aluminium beeld dat één lichaam toont dat is opgebouwd uit een mannelijk en een vrouwelijk torso. De twee lichamen zij versmolten en moeten de indruk wekken op een natuurlijke manier één nieuw lichaam te hebben gevormd. Een vrouwelijk lichaam dat een handstand uitvoert vormt het onderste deel, een mannelijk torso dat zijn armen spreidt vormt het bovenste deel.  

Het beeld poogt een ideaal te tonen van de verbondenheid van de ene mens met de andere. "Slechts in verbondenheid met de ander zijn wij in staat het ware geluk te vinden. 'Getuigenis' probeert dit verlangen naar geluk en teken van hoop op een zinnelijke, fysiek ervaarbare manier te tonen door deze verbondenheid in een innige verstrengeling op een luchtige en liefdevolle manier te tonen."  

Marijke

Marijke

We liepen langs de tramlijn en door een parkje. 

Marijke