Maandag 16 juli 2007 (The day before)

Vlag

 

Nummer 

Na de afgelasting van vorig jaar vertrok ik vandaag wederom naar Nijmegen om "De Kroon op mijn Werk" te zetten. Voor de 13de maal zou ik gaan starten. Het weer was in ieder geval niet zo warm. Mijn broer zou me om half tien komen ophalen en dat deed hij dan ook. We reden naar ons Ma die voor de 4de maal ging trachten de 4Daagse uit te lopen.

We waren iets voor 10 bij ons Ma. Omdat we problemen verwachtten rond s'Hertogenbosch reden we eigenlijk gelijk weg. Het was ongeveer 1½ uur rijden maar we zouden ook nog even rusten onderweg (Bij De Lucht een benzinestation in de buurt van Oss)

Lucht 

We hadden afgesproken dat we tussen 12.00u en 13.00u aanwezig zouden zijn bij het gastgezin. Ook moesten we tussen 13.00u en 14.00u nog kaarten ophalen voor de Vlaggenparade bij het Kolpingshuis waar de Gouden Kruisdragers gingen vergaderen vanaf 14.00u.

De problemen rond s’Hertogenbosch vielen mee. Sterker nog , je mag het even wat langzamer rijden geen vertraging noemen. Zodoende zouden we al iets na half twaalf bij het gastgezin arriveren. Maar even bellen naar Kristel en dan geen contact krijgen.  We besloten toch maar door te rijden het was nog 10 minuten. Aangebeld en gelukkig was Jules al aanwezig om ons op te vangen. We zorgden er eerst voor dat al onze spullen uit de auto waren zodat mijn broer zijn auto in een parallelstraatje kon zetten. (Wij sliepen op de Graafseweg en dat is één van de (hoofd)wegen die naar het Keizer Karelplein loopt.)

Even na twaalf kwam ook Kristel en we kletsen nog wat. Marian zou later komen. Ze reed met vriendinnen van mijn zus mee. Rond half één besloten we naar het centrum te lopen waar we eerst het Kolpingshuis bezochten. Hier zaten zoals ik eerder al schreef de Gouden Kruis Dragers en konden wij onze kaart voor de vlaggenparade ophalen. (zie aparte weblog)

Toen besloten we even wat te gaan eten. We kozen voor een frietje omdat we niet meer naar de Oude Molen konden , een camping in Groesbeek waar we de laatste jaren op de maandag steeds naar toe reden. We waren anders te laat voor de Vlaggenparade.