Int. Pinkstertocht 12 mei 2008 (30,6 km)

0
18

Nummer

Na een weekje TEXEL besloot ik in het Pinksterweekend nog ’n tocht van 30 km te lopen. Zeker omdat er i.v.m. het herstel van de heupbreuk van mijn moeder relatief weinig kon worden getraind op TEXEL. Het TEXELpad was ook komen te vervallen.

Het werd één van de Int Pinkstertochten in Breda. Zaterdag moest ik nog teveel regelen omdat ik vrijdagmiddag pas laat terug was van TEXEL en zondag was het moederdag. (en was de afstand ook 40 km)

Het werd dus maandag 12 mei , de 2de Pinksterdag. Het was ook de laatste dag van de Internationale 3Daagse van Breda. Het begon om 9.00u, helaas wel wat laat i.v.m. de warmte maar het was niet anders. Rond kwart over acht reed ik naar Breda. Alleen omdat mijn broer het weekend na Hemelvaart al 33 en 30 km had gelopen en hij een weekend wandelvrij had gepland.

Prinsentuincollege

Ik schreef me in voor de 30 km met verzorgen wat inhield dat je onderweg fruit,soep,koffie en limonda kon nemen. Dat is wel handig omdat je anders steeds weer los geld moet zoeken. Nu kon je gewoon het bonnetje geven.

Om tien voor negen vertrok ik vanuit het Prinsentuincollege in Breda. Het 1ste stuk was ruim 5 kilometer.

In dit stuk werd richting Princenhage gelopen via de Haagweg. Op een bepaald moment werd langs de onderbouw van een molen gelopen. Ook zag je de woonboulevard (met IKEA) aan de rechterzijde.

Kerk

Molen zonder bovenkant

IKEA

Vlug het viadact door onder de A16. Daarna liepen we een heel stuk langs de A16 maar door de geluidswallen had je daar weinig last van.

Landschap

Landschap 2