Avondwandelvierdaagse in aantocht

Bron : De Roosendaalse Krant

Van maandag 7 tot en met donderdag 10 mei aanstaan­de wordt in Roosendaal de welbeken­de avondwandelvierdaagse gehouden, waarvan de organisatie voor de 30e keer in handen is van arsv THOR. Nog steeds geniet dit evenement een ge­weldige belangstelling. Vorig jaar wa­ren er ruim 3300 liefhebbers die geno­ten hebben van dit wandelgebeuren. Deelname is mogelijk voor jong en oud. Men kan een keuze maken uit 3 afstanden, te weten 6, 10 of 15 km.

Basisscholen

Dankzij de goede samenwerking met de basisscholen en de oudercomités is er van de zijde van deze jeugd altijd veel belangstelling. Zij zien ieder jaar weer uit naar dit spektakel. De jeugd wil dit niet missen, het meedoen in groepsverband zorgt voor deze extra stimulans. Omdat velen wandelen een gezonde sport vinden lopen ook hon­derden individueel met plezier deze vierdaagse kilometers. Ook gebruikt men deze vierdaagse om geld in te za­melen voor een goed doel.  

Gezellig

De laatste jaren vertoont de wandel­sport een stijgende lijn., Gebleken is dat steeds meer mensen de combinatie gezond bewegen, genieten van de natuur en sociale kontakten weten te waarderen. Ook vanwege de gezellige sfeer rondom deze vierdaagse komen, de duizenden wandelaars graag naar sportpark Vierhoeven. Iedere avond worden vlak voor de start verschil­lende prijzen verloot onder de deel­nemers, terwijl bij terugkomst altijd gezellige muziek wordt gespeeld. Tel daarbij de verbroedering en vriend­schap die de wandelsport met zich meebrengt en het kan niet anders of het geheel brengt een speciale sfeer met zich mee. Alle routes lopen nagenoeg geheel door landelijk en bosrijk gebied. Ter­wijl men de gezonde wandelsport be­oefent kan iedereen tevens genieten van de natuur die zich in volle lente­pracht bevindt.