Aanpassingen route Vierdaagse 2010

Hier vind je aanpassingen van de routes Vierdaagse 2010

Dag 1, alle afstanden: Tussen de A15 en Slijk-Ewijk (na het verlaten van Valburg) is het niet langer mogelijk tussen de zandwinningsputten door te lopen. De wandelaars dienen via een rondweg om de waterplas heen te lopen, waardoor de route zo'n 300 meter langer wordt.

Dag 2, 30 kilometer: De 30 kilometer wordt iets langer tijdens de doortocht door Wijchen. Hiermee is bereikt dat deze afstand vanaf komende Vierdaagse wel over de markt van Wijchen loopt.

Dag 2, 40 kilometer militairen: De militairen lopen in Wijchen met de 30 kilometerlopers mee en slaan dus de lange lus door de buitenwijken en het buitengebied van Wijchen over. Hierdoor wordt de afstand met vele kilometers ingekort en zijn de militairen de markt van Wijchen gepasseerd voordat de 30 kilometer hier arriveert.

Dag 3, 40 kilometer militairen: De extra lus voor de 40 kilometer militairen net voorbij Milsbeek komt te vervallen. De militairen slaan met de 40 kilometer (voor burgers) direct linksaf richting de St. Jansberg en Breedeweg. Hiermee wordt de 40 kilometer militairen deze dag zo'n twee kilometer korter.

Dag 2, 3 en 4, alle afstanden: In overleg met de politie is besloten dat op woensdag, donderdag en vrijdag de wandelaars het centrum van Nijmegen verlaten via dezelfde route. Dus iedere dag loopt men via de Universiteitswijk, de Scheidingsweg en Hatert (de derde dag komt men niet door Hatert, aangezien men als vanouds vanaf de Scheidingsweg linksaf slaat richting Malden). Iets minder afwisseling dus in de eerste kilometers, maar de politie kan het parcours zo effectiever bewaken.

Het verplichte karakter van de Via Gladiola voor militairen betekent ook dat het uitreiken van de Vierdaagsebeloningen niet langer plaats zal vinden op Charlemagne, het grasveld ten westen van de St. Annastraat (en ten zuiden van de Scheidingsweg). Militairen moeten dus voortaan de intocht over de Via Gladiola, tot voorbij het Keizer Karelplein en het Julianaplein, met volledige bepakking lopen voor ook zij hun beloning verdiend hebben.

LET OP: 

Dit bericht is geschreven door een enthousiaste Vierdaagsewandelaar. Voor de laatste informatie over de Vierdaagse moet je altijd op de officiële Vierdaagsepagina kijken.