Winterwerkdag

0
701

Zomaar een winterse werkdag in Piemonte….

Ik moest naar onze provincie hoofdstad Alessandria om allerlei papierwerk in orde te krijgen in verband met het invoeren van een auto uit België en onderweg stopten we eerst even om de hond uit te laten onder en rond de oude archeologische restanten in Acqui terme, onder een stralende zon en een azuurblauwe hemel alvast geen straf.

In Alessandria zelf kuieren wij altijd graag rond, het is er hip shoppen en er zijn vele aan te raden eettentjes, zowel delicatessenzaken als restaurants.

We kozen voor een snelle middaghap bij een broodjeszaak (Caffè degli Artisti, Via Vochieri, 11, 15121 Alessandria) waar ze alles waar je bij bent vers snijden, zowel het vlees als de kaas en de groentjes, voor 6 euro kun je moeilijk beter vinden.

Op de terugweg moest ik voor een klant een huis in Castelletto d’Erro bezoeken, op een zeer mooie plek mét een zwembad voor een aantrekkelijke prijs van 199 000 euro, een uitermate nuttige ontmoeting.

En vermits de boog niet altijd gespannen moet staan pikten we onderweg ook nog één van de Big Bench mee, letterlijk reuze zitbanken op prachtige panoramische plekken, je kan er naast van het uitzicht genieten ook nog leuke foto’s nemen.

Binnenkort een uitgebreide blog over dit fantastische initiatief dat je de kans geeft onze streek op een alternatieve wijze beter te verkennen.

Zo brengen wij dus onze dagen door in februari, geef toe, het kan slechter niet?

(Nicolas)

http://www.verdita.com/nl/winterwerkdag-in-piemonte/