Vespa vakantie Piemonte / Ligurie

0
425

Het Piemontese heuvellandschap is een droom om met de vespa te verkennen. Je rijdt tussen wijngaarden, bossen en velden naar slaperige dorpjes met Middeleeuwse torens die al eeuwenlang de wacht houden.  
 
Ook de Ligurische kust verken je makkelijk met een vespa, je rijdt langs de azuurblauwe Middellandse zee van vissersdorp naar dorp, van rotskust naar zandstrand.  

Gezien wij ons op de grens bevinden van Piemonte en Ligurie kun je vanaf Agriturismo Verdita mooie vespa-tochten ondernemen in beide prachtige regio's.

Een paar voorbeelden (meer informatie vind je hier in onze infomap):
 
Ontdek de Monferrato Acquese

Deze rondrit loopt langs de heuvelkammen en in de vallei van de Bormida met zijn Middeleeuwse torens, bossen, wijngaarden en 'calanche' (prehistorische duinen).

De romantische Route van het Langhe en Roero Gebied
 
De 'Strada Romantica delle Langhe e del Roero' is een route die je de kans biedt om een aantal prachtige panoramische plekken te ontdekken. De 11 stopplaatsen zijn gekozen omwille van hun speciale ligging en het zicht op het natuurlijke landschap van de Langhe en Roero. Op elke stopplaats vind je een informatiebord met verhalen over het land.

Genieten aan de Italiaanse Riviera
 
Wil je een paar typische Italiaanse kustdorpjes verkennen, dan is dit de perfecte rondrit omdat elke bestemming een geheel eigen karakter heeft.

De Piemonte wijnroute

Barbaresco en Barolo bevinden zich in een van 's werelds beroemdste wijngebieden, gelegen even ten zuiden van de Piemontese hoofdstad Turijn. Met de kenmerkende geometrische korte, steile heuvels vol nebbiolo, de even aristocratische als wilde druivensoort. Je reist door de gebieden van de meest prestigieuze wijnen: de barolo en de barbaresco, langs middeleeuwse kastelen en torens, ontdekt Romaanse kapellen en kerken en fresco's uit de antieke wereld.
  
Link: http://www.verdita.com/vespa.html 

vespa vakantie piemonte ligurie

(Natascha)