Van het nuttige en het aangename … Eataly Torino

0
27

Vorige week moest ik Natascha naar de luchthaven van Torino brengen voor een vijfdaags bezoek aan België (vandaar dus geen blogberichten, onze webmaster was er vandoor, Knipoog) en vermits de timing perfect was ging ik daarna eindelijk nog eens naar Eataly.

Ik was net op tijd om daar pranzo te eten en ondanks het teveel aan keuze (vis restaurant, vlees restaurant, pizza, pasta restaurant, friet-hamburger, kaas-charcuterie…..) ging ik voor eenvoudig en gezond in het groenterestaurant : een dagverse sla met kippewit, mosterd/honingdressing en venkel, 8 euro en bijna niet opgekregen, zo’n grote portie en 3 euro voor een zeer lekker glas Barbera.

Daarna uiteraard uitgebreid gewinkeld en mijn voorraad ingeslagen voor mijn dagen als vrijgezel op onze heuvel : een bijzondere risottomengeling, ontbeende kwartels, speciale hamburgers met kaas en noten, diverse soorten brood, charcuterie, kaas, taartjes,…..

Ik heb dan ook uitstekend gegeten en daar een verrassend lekkere wijn bij gedronken, een Nero D’Avola geproduceerd volgens de Vino Libero principes, zijnde gebruik makend van de nieuwste landbouwtechnieken, biologisch en/of biodynamisch, met respect voor de natuur doch tevens economisch rendabel en ook op sociaal gebied correct.

Als je er meer wil over te weten komen kun je deze site eens checken http://www.vinolibero.it/

Of anders gewoon genieten van deze foto en er je de heerlijke smaak bij proberen voorstellen:

Ook op de foto en ogenschijnlijk banaler – chocolade – maar echt zonder overdrijven de beste melkchocolade met nootjes die ik ooit gegeten heb, dat met het brood van Eataly gaf werkelijk een redelijk indrukwekkend lekker ontbijt… Of hoe een mens met simpele dingen (brood, wijn en chocolade) gelukkig kan zijn.

(Nicolas)