Toscane Tips

0
119

Toscane 

Zelfs tijdens onze vakantie denken we aan onze gasten 🙂 Wie eens iets anders wil dan Agriturismo Verdita en Piemonte / Ligurië, kunnen we volgende tips in Toscane geven :

1. Probeer hoogseizoen in Siena te vermijden. Zelfs midden oktober vonden wij het er eigenlijk iets te druk.

Siena

2. Bij een keuze tussen Siena en San Gimignano wint bij mij San Gimignano. Heel sfeervol stadje, prachtige gebouwen en 's avonds supergezellig. En niet onbelangrijk : verkeersvrijer dan Siena (auto's die laveren tussen hordes toeristen zijn voor ons echt horror).

San Gimignano

3. San Gimignano heeft massa's gezellige restaurantjes, wij gingen naar Ristorante Perucà waar vooral het dessert onvergetelijk was, het water komt me nog altijd in de mond.  Ook de rest was lekker natuurlijk, maar na hun dessert vergeet je even dat er ook nog iets anders dan zoet bestaat.

Ristorante Perucà, San Gimignano

4. Mocht je ooit in San Miniato zijn, zoek dan Café Centrale en geniet van het spectaculaire uitzicht op hun terras. Vraag ook naar de zelfgemaakte chocoladetaart. Het ziet er zware kost uit (en dat is het ook), maar ze is overheerlijk !

San Miniato

5. We logeerden op een 6tal kilometer van San Gimignano in Hotel Vecchio Asilo. Hoewel het "hotel" noemt, is het qua sfeer meer een overgroeide B&B en dat bedoel ik dan in zeer positieve zin : persoonlijke ontvangst door de eigenaar, een heerlijk ontbijt met zelfgemaakte cake en bruschetta met eigen olijfolie, mooiere kamers dan in sommige driesterrenhotels (met een superdouche!) en binnen de 10 minuten sta je in het centrum van San Gimignano.

6. De weg van San Gimignano naar Volterra is de moeite, wij vonden ze bijna mooier dan de Chiantiroute.  Ook het stadje Volterra is een bezoekje waard.

Toscane

7. De Versilia kust (Noord-Toscaanse) kust zou ik als Belgisch / Nederlandse toerist nooit bezoeken en zeker niet in het hoogseizoen wanneer je op het strand enkel 1000den parassollen ziet.  De drukte die er dan heerst, moet hels zijn.  Maar ik had zin om lange strandwandelingen te maken en dat kan in Ligurië vaak niet omdat de stranden onderbroken worden door rotsen en je hier geen brede zandstranden hebt.  In Viareggio daarentegen heb je kilometers lange zandstranden (waarvan richting Torre del Lago zelfs een deel wild strand – natuurreservaat).  En ik oktober loop je er bijna alleen, ideaal dus om met de hond los te wandelen.

Viareggio

7. Een heerlijk restaurantje in Viareggio is Nitens. Je zult het niet toevallig tegenkomen, want het ligt aan een drukke verbindingsweg, maar het is de moeite om het op te zoeken als je in de buurt bent.  Vooral hun antipasta (neem de combi van 5 gerechtjes, 15 euro per persoon) is onbeschrijflijk lekker. 

Nitens, Viareggio

(Natascha)