Terra Madre Salone del Gusto verslag

0
4

Vrijdag trokken we richting Terra Madre Salone del Gusto, het tweejaarlijkse internationale slowfood evenement dat foodies vanuit de hele wereld richting Turijn lokt … en het was de moeite !

Voor het eerst vonden de activiteiten plaats doorheen de hele stad in plaats van een beursgebouw. Ik ben er nooit eerder geweest, maar ik kan mij inbeelden dat dit een wereld van verschil maakte. Zo vond de grote internationale voedingsmarkt plaats in een reusachtig park, omgeven door groen, langs de Po-rivier. Het kasteel in het midden van het park maakte het feërieke beeld helemaal af.

dsc05652

Het plan was om in het park te starten en dan de stad in te trekken waar er nog twee Slow Food pleinen waren, maar we hadden niet verwacht dat er zoveel te beleven, te bekijken en vooral te proeven was. Wat een feest van kleuren, geuren en smaken ! Ik was bijna niet weg te krijgen van de Sicilië stand, want ik kreeg er een overweldigende zin in cannoli maar vooral granita’s (die nergens in de wereld lekkerder zijn dan in Sicilië). Het eindigde dan ook met een smulpartij van jewelste, ik slaagde erin om maar liefst 3 granita’s (uiteraard met bijhorende slagroom) en 2 canneloni (weliswaar kleintjes) binnen te krijgen. Gewoon erover schrijven doet me alweer water in de mond krijgen, dit zou ik elke dag wel kunnen eten.

granita terra madre

Ik herinner mij niet meer wat ik nog allemaal geproefd heb, zoveel was het. Allerlei kazen, met als topper voor mij toch wel de burrata uit Puglia, veel chocolade (die met zou blijft toch echt iets aparts), iets vlezigs uit Nepal waarvan ik geen idee heb wat het was, allerlei zoetigheden … En uiteraard werden ook de nodige voorraden ingeslagen, zoals Indonesische kurkuma en komijn, Libanese Za’atar, Siciliaanse pistachecrème en oregano, …

Je raadt het waarschijnlijk al: de stad zijn we niet meer in geraakt. Jammer, want daar viel waarschijnlijk nog meer te proeven. Maar na 6 uren op de internationale markt in Parco del Valentino was het welletjes voor onze voeten.

slowfood terra madre

Ik hoop heel erg dat dit Slow Food evenement vanaf nu altijd in de stad kan plaatsvinden, want de gezelligheid die er nu heerste, kan gewoon niet in zo’n kil beursgebouw. Daarbij zat ook het weer erg mee. Warm genoeg om buiten op het gras te zitten eten en drinken, maar fris genoeg dat je makkelijk de hele dag kunt wandelen.

Mogen we nu al beginnen aftellen naar binnen 2 jaar?

dsc05587dsc05651dsc05656