Saunaatje doen?

0
320

Eén van mijn favoriete tijdverdrijven – vooral in de winter – is naar de sauna gaan. Gelukkig hebben we daarvoor Acqui Terme in de buurt en waren ze daar zo vriendelijk een gloednieuw luxueus termencomplex (het derde al) te openen, Natascha kon er eerst de theorie testen, ik mocht als ervaringsdeskundige één en ander in praktijk uitproberen.

Er zijn 2 binnenzwembaden, beiden met natuurlijk warm (33° of 36°) termenwater en bubbelplekken, relaxbedden in het water en massagewatervallen, leuk!

Er is uiteraard een klassieke Finse sauna (buiten) en twee grote jacuzzi’s, ook buiten.

Ook ontbreekt een Turks bad of Hammam of stoomruimte (hoe je het ook wil noemen) niet maar in Lago delle sorgenti hebben ze er echt wel werk van gemaakt, natuurlijke stoom door ondergronds warm termenwater, een zeer grote ruimte met relaxzetels in verwerkt én een ijsmachine om jezelf mee af te koelen, heel bijzonder.

Het aantrekkelijkste aan dit ontspanningsparadijs zijn niet louter de technische mogelijkheden van sauna, zwembad of bubbelbad maar wel de ruimte op zich, alles is ruim en kalm, mooi ingericht in een geslaagde combinatie van klassiek en modern, zo hebben ze bijvoorbeeld twee natuurlijke buitenvijvers met veel te heet water om in te mogen plonsen maar bedoeld  om rond te wandelen, naar te kijken, aan te mijmeren….lijkt nutteloos maar het geeft een groot gevoel van luxe en rust.

Daarnaast zijn er zeer verzorgde relaxruimtes en -zetels waarvan zelfs één kamer met behoorlijke luide muziek om zo tot extra ontspanning te komen, ze hebben hier namelijk naast weelde en warmte ook ‘iets’ met geluid. Zo is er een oude kapel omgebouwd tot concertzaaltje voor 10 personen waar enkele keren per dag met een gong klank wordt geproduceerd die je in een soort trance zou moeten brengen, mij werkte het vooral op de lachspieren maar dat is natuurlijk ook ontspannend, Knipoog. Tevens doen ze twee maal per dag een opvoering met Tibetaanse belletjes in de stoomruimte, mogelijks smelt naast je vet ook je stress daarvan weg als sneeuw voor de zon maar ik vreesde opnieuw voor een lachbui dus liet het fijne klokkengeluid veiligheidshalve voor wat het was.

Oh ja, terwijl je ergens decadent ligt te soezen op één van de vele ligbedden kun je allerlei fruitsappen, milkshakes, zoetigheden (een redelijk indrukwekkende yoghurt bvb.) of zoute hapjes nuttigen, samen met een assortiment aan wijn of thee.

Voor wie op vakantie nog eens extra wil wegdromen is dit een perfect plekje!

Acqui Terme, Lago delle sorgenti

(Nicolas)