Receptje

0
41

Eén van onze huidige gasten is chef-kok en vroeg gisteren wat wij die avond zouden eten en vermits ik juist bezig was onze voorraad Bolognaise saus aan te vullen was mijn antwoord evident.

Hij vertelde wat hij ging maken en het klonk zo eenvoudig maar zo lekker dat ik het onlangs voor mijzelf ook probeerde (Natascha was naar het bedankingsdiner van Merana voor alle mensen die hadden meegeholpen op het feest van afgelopen weekend, ik niet dus…) mits volgend recept (met dank dus aan Eelco) :

– twee flinke tenen look fijngesnipperd samen met twee fijngehakte ansjovissen en een fijngemaakt pepertje zachtjes afbakken in (veel, niet zuinig zijn) olijfolie
– op het eind blussen met witte wijn en beetje laten inkoken
– tomaat (beste die je kan vinden, uit onze moestuin was dat een heerlijk rijpe cuor di bue) in blokjes toevoegen en een blikje tonijn of zalm, slechts korte tijd laten mee warmen zodat de tomaat nog enigszins ‘beet’ bewaart
– pasta ondertussen koken en beetje kookvocht opvangen
– pasta door de saus gieten, peper en zout toevoegen, beetje vers gesnipperde basilicum en kookvocht om de juiste graad van smeuïgheid te verkrijgen en aan tafel vers geraspte Parmezan
– smullen, na amper vijftien minuutjes werk

Met een fris glaasje lokale witte wijn erbij overviel mij dat “Als Berlusconi in Italia”-gevoel (Italiaanse verbastering van de uitdrukking “Als God in Frankrijk”, Knipoog), genieten!

(Nicolas)