Polenta met coniglio (konijn)

0
13

 

Vorige week twijfelden we op een zaterdagavond wat we zouden eten tot plots Natascha uitriep dat ze het wist : Villa Carla had net op hun Facebookpagina gepost dat er die avond verse huisgemaakte polenta met konijn op het menu stond, alle twijfel was weg, wij daar als de bliksem heen.

Een typische specialiteit uit de streek, polenta, behoorlijk bewerkelijk en als je ‘het’ niet in je handen hebt veel risico op ofwel een te droge ofwel een te slappe brij op je bord, dus als een local dat klaarmaakt loop je alvast geen risico en dat met konijn, kon niet anders dan lekker zijn.

En dat was het ook, simpel en gemaakt volgens de lokale tradities, hier doen ze ‘slow food’ avant la lettre, oma’s keuken is altijd met plaatselijke ingrediënten, met liefde gebrouwen en met de nodige tijd om alles op het gemak te laten sudderen en inkoken.

We hebben hen het konijnrecept weten ontfutselen dus voor één keer zou ik zeggen, TRY THIS AT HOME :

Recept : "Coniglio in Umido"

Ingredienten :

  • 1 konijn in stukken
  • selderij, wortels, uien : fijn gesneden
  • kruiden : kruidnagel, jeneverbes, salie, rosmarijn, tijm, laurier, marjolein, rode pepertjes, peper en zout
  • volle rode wijn

Olie opwarmen en daarin de selderij, wortels en ui afbakken. Erna alle kruiden en de stukken konijn toevoegen.  Daarover giet je de rode wijn tot alle konijn ondergedompeld is.  Ongeveer één uur afgedekt laten koken, daarna het deksel van de pot halen en nog een half uur laten koken zodat de saus indikt.  Zout toevoegen en serveren met warme polenta.

Buon appetito!

(Nicolas)