Pastalaboratorium in Merana

0
400

Al jaren kunnen jullie in juni van op een afstand meeleven met de raviolifeesten in Merana … en sommige gasten zijn ondertussen zelfs trouwe feestvierders geworden.  

ravioli

Maar wisten jullie dat Merana ook zijn eigen pastalaboratorium heeft, waar natuurlijk heerlijke ravioli gemaakt worden, maar ook pansotti, cappeletti, pasta al forno, tagliatelle en sauzen zoals pesto, notensaus en ragu.

Deze week bracht ik een bezoekje aan Cristina die in haar eentje verantwoordelijk is voor alle lekkers wat er hier gemaakt wordt en zij vertelde mij vol enthousiasme over haar initiatief.  Zij heeft pas recent dit pastabedrijfje "Tradizione & Sapori" overgenomen, nadat ze werkloos was geworden en een nieuwe uitdaging zocht.  Maar uiteraard is pasta maken niets nieuws voor haar.  Hier in Italië groei je daar echt mee op.  Zo vertelt ze dat haar zoon op zijn 9de zelfs meedeed aan "Junior Masterchef" en hij toen in zijn eentje ravioli gemaakt heeft. 

Aan het recept van het succesnummertje, de ravioli, heeft ze niet gesleuteld.  Maar de vulling van de cappelletti bijvoorbeeld heeft ze gekozen nadat ze diverse lokale mama's hun recepten uitgetest heeft.  

 ravioli merana

Uiteraard blijven alle recepten een goed bewaard geheim, het enige wat ze kwijt wou, is dat de vulling van de ravioli bestaat uit varkensvlees, kalfsvlees, eieren en gekookte scarola salade.  De sla koopt ze rechtstreeks bij een lokale boer en ook het vlees komt niet zomaar uit de supermarkt, maar wordt zorgvuldig uitgezocht bij een lokale slager.  

Wie wil proeven van al dit lekkers, kan aanbellen bij "Tradizione & Sapori" en je vindt hen in Merana, in hetzelfde gebouw als de bar (er is er maar één dus je kunt niet missen).  Aan de zijdeur met een paar trapjes op, is er een bel met duidelijk opschrift.  

prijslijst tradizione e sapori merana 

En, mocht je je na het bekijken van de prijslijst afvragen waarom de cappelletti zo duur zijn?  Deze worden volledig met de hand gemaakt en 1 kg kost ca. 4 à 5 uur werk.  Slow food op zijn best dus ! 

cappelletti

(Natascha)