Origine

0
369

Vanaf dit seizoen heeft ons ‘winkeltje’ er naast lavendelproducten en lekkere wijn (rood, wit en rosé, sommige biologisch) een troef bij: de bio likeuren van Origine.

Enkele ondernemende gasten uit de buurt besloten enkele jaren terug een eigen dranklijn op te starten op basis van de biologische kruiden van Agronatura, de coöperatieve die ook onze lavendel zal gaan afnemen (hopelijk kunnen ze daar ook iets doen met bio onkruid, Lachend).

Nu liggen hun mooie flessen biologische likeuren met zoethout, kamille of citroen én zelfs rozen in vele delicatessenzaken en de ‘betere’ eet- en drankhuizen zodat uiteraard ook  Verdita niet mocht achterblijven.

  

Een mooi assortiment aan kleinschalig en met liefde bereide likeuren (grappig, het klinkt als zo’n overdreven reclametekst van één of ander slecht marketingbureau) op basis van door collega bio-boeren geteelde kruiden, kan niet slecht zijn hé.
Bovendien zijn ze nu aan het experimenteren met lavendellikeur.  Hopelijk kunnen wij onze gasten inderdaad ooit een glaasje aanbieden met ‘ons’ paars goud in verwerkt.  Het zou al dat hard labeur ruimschoots goedmaken.

(Nicolas)