Michelin restaurant

0
15
Ik had jullie al ooit gezegd dat er in onze buurt (binnen een cirkel van een uurtje rijden) diverse restaurants zijn met een Michelin ster en ik heb mij voorgenomen ze allemaal eens uit te testen, zware arbeid maar iemand moet het doen hé….
De eerste was ‘The Cook’ in Arenzano, een kuststadje net voor Genova, het restaurant is gespecialiseerd in vis en was net verhuisd naar een nieuwe locatie waardoor ze Groupon promo-acties deden, wij daarheen dus.
Het moet gezegd dat de nieuwe locatie weinig tot de verbeelding spreekt, net buiten de stad  hebben ze de vroegere eetzaal van het hotel erboven overgenomen en dat blijf je toch wel zien, te grote niet echt gezellige ruimtes, maar goed, we gingen voor lekker eten natuurlijk.  
 
  
Een glaasje bubbels met focaccia als starter en dan een pallet van allemaal rauwe vis met een eigen sausje of begeleiding, mooi en lekker.
Dan twee pasta’s, één met inktvis en één met pesto, ook lekker.
 
  
Het hoofdgerecht was een Sint Jacobsvrucht op een bedje van, het oogde mooi en was echt overheerlijk.
 
  
Het dessert was een mix van koekjes, niets op aan te merken maar voor fervente zoetebekken als wij toch een beetje ontgoochelend.
Onze conclusie, een lekkere keuken maar van mijn eerste Michelin ervaring had ik meer verwacht, het hoofdgerecht maakte het toch de moeite waard, globaal toch ’maar’ een 63%, we hebben al beter gegeten in onze streek zonder sterren, we mogen kritisch blijven hé.
De prijs was dan weer wel ‘aantrekkelijk’, 100 euro/2 personen, 1 fles witte wijn incl.
 
(Nicolas)