Hoe entertain je je kinderen tijdens een lange autovakantie?

0
1067

Met de auto op vakantie gaan is een van de meest populaire manieren om te reizen. Voor gezinnen met kinderen kan het echter een hele uitdaging zijn om hun kinderen entertained te houden tijdens de autovakantie. De vele uren in de auto kunnen hen snel gaan vervelen. Om ervoor te zorgen dat de vakantie voor iedereen leuk blijft, zal je dus een manier moeten zoeken om je kinderen bezig te houden.

Breng kinderboeken mee

Voor kinderen die al naar school gaan is lezen een leuke activiteit om hen urenlang zoet te houden. En als ze hun aandacht niet lang genoeg kunnen bijhouden met lezen, dan zijn er nog vele kleurboeken en stickerboeken waarbij dat ongetwijfeld wel lukt. Elk kind vindt het immers leuk om te kleuren. Met een ruim aanbod aan kinderboeken 8 jaar vind je ongetwijfeld iets wat je kind leuk vindt. Overweeg om een klein bureau voor in de auto te kopen waar je kinderen hun kleurboeken op kunnen leggen.

Audioboeken

Zijn je kinderen nog iets te jong om lang te lezen en wil je liever niet dat ze kleuren in de auto? Dan zijn audioboeken de oplossing. Wie een boekenabonnement voor kinderen heeft zal niet alleen toegang hebben tot leesboeken, maar ook audioboeken. Het zorgt ervoor dat je niet in de auto hoeft te zitten en lezen. Veel mensen worden hier immers wagenziek door en dat wil je vermijden tijdens je autovakantie. Zoek een aantal van de favoriete verhalen van je kind op audio-cd en laat ze genieten van het boek terwijl je reist.

Dvd-speler en dvd’s

Dvd’s zijn een geweldig idee om de kinderen bezig te houden tijdens een lange reis. Zet gewoon de favoriete film of tekenfilm van je kind op en laat hem of haar er een uur naar kijken. Door er een koptelefoon op te zetten, hoef je er ook niet zelf naar te luisteren. Tegenwoordig kun je de dvd-speler makkelijk vastmaken aan de hoofdsteun voor hun.

Een tablet

Als je geen dvd-speler hebt, kan een tablet net zo goed werken om films te kijken. Daarnaast zijn tablets multifunctioneel. Je kunt ook kindvriendelijke apps opzetten zodat je kind er een spelletje op kan spelen. Het voordeel is dat een tablet ook nog eens handig is op andere momenten tijdens je reis. Denk aan ´s avonds op de kamer of wanneer ze moeten wachten op hun eten. Met apps als Amazon, Disney+ en Netflix is er genoeg optie om je kinderen een hele vakantie bezig te houden.

Speelgoed

Lego is altijd leuk speelgoed voor kinderen. Je denkt misschien dat het niet zo handig is tijdens een autovakantie, maar tegenwoordig heb je ook kleine draagbare sets speciaal voor reizen. En zeg nu zelf, wie kan er zich niet bezighouden met Lego? Niet voor niets is het decennialang al een van het meest populaire speelgoed. Je kan ook zelf een draagbare set samenstellen door een klein koffertje te vullen met wat blokjes.