Fridaynight @ Acqui Terme

0
121

Ons meest nabijgelegen stad(je) doet er alles aan om zoveel als mogelijk mensen op de been te krijgen door allerlei evenementen te organiseren en leven in de brouwerij te creëren.

Om op winterse vrijdagavonden volk te lokken zijn er diverse bars die optredens organiseren en speciale acties doen rond aperitieftijd. Zo was er in ons ‘vast’ adresje Balalah een optreden voorzien om 19u30 met aperitivo lungo, wij daarheen dus.

Naar goede Italiaanse traditie was er daar om 20uur nog niets te zien zodat we eerst een toertje door de stad maakten en zo alweer een nieuw eethuisadresje ontdekten, BeVino, een combinatie van delicatessenzaak en bar/resto. Je hebt er uiteraard aperitief met hapjes, een grote keus aan wijn per glas (waaronder diverse Barbaresco’s en Barolo’s) én een bijzondere eetformule : je kiest afhankelijk van jouw budget enkele soorten charcuterie, enkele kazen en enkele bijhorende confituren of mostarda en dat alles wordt je op een mooie manier aan tafel geserveerd.

Daarna bleek de actie in  Balalah nog steeds niet begonnen en belandden wij toevallig in La Fonte del Vino, een wijnhuis naast de ‘warmwaterbron’ op het hoofdplein, uiteraard mét aperitiefbuffet en met een tiental openstaande flessen wijn waaruit je een glas kan kiezen.

Ook daar was een optreden, de groep ‘Less Than Zero’ gaf er met 2 gitaren en 2 zangers van jetje en het was werkelijk zeer zeer goed, helemaal mijn muziek, van Elvis Costello over Neil Young tot de volledige soundtrack van ‘Into the Wild’. Ik stond verstomd dat ook Italianen deze schitterend interpretatie van Eddie Vedder wisten te smaken.
Van smaken gesproken trouwens, naast het lekkere buffet vonden ze het ook nog nodig constant aan en af te lopen met vers gebakken pizza’s, allemaal gratis bij de wijn.
Voor 20 euro dronken we 5 glazen wijn, aten ons buikje vol aan kazen en ander lekkers en propten er uiteraard nog een ganse pizza bij, Acqui Terme én aperitieven, you got to love it!

(Nicolas)