Eerste gasten

0
403

Twee enthousiaste Belgen hebben nu (we geven toe, ook wel een beetje tot onze verbazing) de weg naar onze agriturismo gevonden en verblijven momenteel drie nachtjes bij ons. (dat zouden er best meer kunnen worden gelet op het feit dat ze voor deze nacht zwaar sneeuwweer aankondigen en het dus niet zeker is dat ze onze heuvel nog weer zullen afraken, Knipoog)

Ze waren uitermate geïnteresseerd in truffels en vandaag hadden we kunnen organiseren dat ze met ons plaatselijke truffelheld Roberto op zoektocht konden, hij met zijn truffelhonden, onze gasten met hun Border Collie Aika.

truffel

Ondanks het vriesweer waren ze pas na twee uren terug, glunderend, ze hadden een handvol (zwarte winter) truffels zien gevonden worden en bewonderend naar de noeste arbeid van de honden gekeken.

Daarna zijn ze nog gaan aperitieven bij Roberto en kochten ze bij hem twee flinke truffels (en kregen er nog eentje bij als toemaatje), helemaal opgetogen doken ze in onze keuken om allerlei lekkers te koken met hun pas verworven schatten. Als extra hadden ze van onze truffelman nog zelf uit onze bossen geplukte en nu gedroogde Porcini meegekregen, dat zou het voorgerechtje worden!

Het blijft heel leuk onze gasten zo tevreden in en rond ons dorpje te zien flaneren.  Hun levendigheid geeft ook aan ons energie, een ideale wisselwerking, we kijken al vol ongeduld uit naar ons komende ‘echte’ seizoen.  Tot dan misschien !

(Nicolas)